Er du en af de 'heldige' der skal have penge tilbage?: Så skal du passe på

Af: Ida Hansson

|

18/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er desværre svindlere på spil.

Mest læste i dag

I disse dage er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man tjekker sin mailindbakke. Der er nemlig svindelmails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være fra Sygeforsikring Danmark og lover modtageren penge tilbage.

Mange danskere har modtaget disse svindelmails, hvor de bliver lovet "penge tilbage" fra Sygeforsikring Danmark. Disse mails indeholder typisk et link, som modtageren opfordres til at klikke på for at få adgang til en såkaldt refusionsformular. Men pas på – det er en fælde.

Vi er alle bekendte med de klassiske svindelmails, hvor man får besked om en ukendt rig onkel i Amerika eller en fjern tante i Afrika, der efterlader en stor arv. Disse er nemme at gennemskue. Men når svindelmails udgiver sig for at være fra en troværdig institution som Sygeforsikring Danmark, kan det være sværere at skelne mellem ægte og falsk.

Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, er det vigtigt at huske, at legitime tilbagebetalinger normalt indsættes direkte på din Nemkonto. Derfor bør enhver mail, der beder dig om at klikke på et link for at modtage en tilbagebetaling, vække mistanke.

Et godt råd er altid at tjekke afsenderens mailadresse. I tilfældet med de falske mails fra Sygeforsikring Danmark var mailadressen tydeligt mistænkelig og ikke til at stole på.

Det er ikke kun via mail, at svindlere forsøger at narre folk. Der er også rapporteret om stigende svindel via telefon, hvor svindlere bruger spoofing-teknikker til at foregive at ringe fra velkendte numre.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig