Er du en af dem? Politiet uddeler særligt bøder til disse trafikanter for tiden

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet giver udmelding på, hvilke grupper der især bør være opmærksomme på færdselsreglerne

Mest læste i dag

“Kør bil, når du kører bil” lyder sloganet fra SikkerTrafik. Og måske skal en række bilister skrive det bag øret for tiden.

Rigspolitiet har nemlig offentliggjort, at landets 12 politikredse i den gældende uge vil være særligt opmærksomme på en række specifikke regler, som mange trafikanter ikke overholder.

Det skriver B.T.

Mange af de aspekter som politiet vil holde øje med, er fejl og lovbrud der fører til manglende opmærksomhed i trafikken.

“Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt. For at forebygge disse ulykker sætter politiet ind med kontrol i uge otte” melder politiet ud.

En gentagende ulykkefaktor som politiet særligt vil slå ned på, er brug af mobiltelefon under kørslen. SMS’er, sociale medier, radioindstillinger og GPS-programmering er skyld i alt for fange færdselsulykker, mener politiet.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at 61 procent af alle dødsulykker i trafikken skyldes manglende orientering.

Fra 2017 til 2021 var der i alt 486 dødsfald i trafikken, der netop skyldes manglende koncentration - eller det der svarer til 97 mennesker om året, eller to om ugen.

De nuværende færdselsregler gælder, at kørsel med en håndholdt mobil fører til både et klip i kørekortet og en afgift på 500 kroner til Offerfonden. Det samme gælder for trafikanter der benytter sig af knallert, traktor, cykel og elløbehjul.

Anbefalet til dig