Ved du det? Så 'nemt' kan pensionister sikre sig mere end 70.000 skattefri kroner

Foto: Shutterstock
70.000 kroner kan gøre en stor forskel for den enkelte dansker.

Mest læste i dag

En interessant tendens viser sig blandt de ældre danskere, der er nået pensionsalderen.

Flere pensionister end nogensinde før vælger at trække i arbejdshandskerne og forlænge deres tid på arbejdsmarkedet. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ifølge Finans.dk.

Om det skyldes en række nye regler i form af en skattefri gevinst er ikke til at sige, men mon ikke det har lidt med sagen at gøre.

Tendensen, der for alvor tog fart i 2023, kan nok tilskrives, at det er blevet mere økonomisk fordelagtigt for pensionister at blive på arbejdsmarkedet.

Fænomenet er ikke blot et resultat af tilfældige økonomiske udsving, men snarere en bevidst politisk indsats for at holde ældre generationer længere på arbejdsmarkedet.

Det er i den sammenhæng værd at nævne, at det ikke er småpenge, der er tale om:

"Gevinsten kan være tusindvis af kr. ekstra om måneden, så det er ikke småpenge, der er tale om", siger Anne-Louise Lindkvist, der er kunderådgivningschef i Sampension.

Men det stopper ikke der.

Den aftale, der blev indgået før jul, betyder, at den skattefri seniorpræmie, som man kan få både det første og andet år, man arbejder efter folkepensionsalderen, bliver forhøjet igen i 2026 og igen i 2029.

Flere krav

Der er dog en række krav, man skal være opmærksom på, for at kunne få ret til den skattefrie seniorpræmie.

Man skal være født den 1. januar 1954 eller senere for at kunne få præmien, og man skal i gennemsnit arbejde 30 timer om ugen de første 12 måneder efter, man har nået din pensionsalder.

Herefter får man så mulighed for at få enten ét eller to beløb i en skattefri seniorpræmie, alt afhængigt af, hvor længe man fortsætter med at arbejde.

Herunder ses det, hvordan man opnår de forskellige pengepræmier.

  • Et engangsbeløb på 46.868 kr. (2024), hvis du arbejder i det første år, efter du er nået folkepensionsalderen og desuden opfylder betingelserne.

  • Et engangsbeløb på 27.898 kr. (2024), hvis du arbejder et år længere.

Anbefalet til dig