Er du medlem af Sygeforsikringen ''danmark''? Så bør du læse dette

Nyheder
Foto: Sygeforsikringen ''danmark''
Foto: Sygeforsikringen ''danmark''
Hvis du er medlem af sygeforsikringen, bør du læse med her.

Lige nu læser andre også

Der hersker ikke nogen tvivl om, at svindelnumre på nettet er i kraftig vækst.

Netop derfor er det da også vigtigt, at man konstant er på vagt over for potentielle fælder.

Med kreative metoder forsøger svindlere konstant at udnytte tilliden hos befolkningen for at stjæle både personlige oplysninger og penge.

Det fremadstormende fænomen har nu også ramt de 2,7 millioner danskere, der er medlem af Sygeforsikringen ''danmark''.

Sygeforsikringen "danmark" som afsender

Via 'Mit digitale selvforsvar' har sygeforsikringen udsendt en advarsel, hvor de skriver følgende:

"Endnu en falsk mail med Sygeforsikringen "danmark" som afsender er i omløb. I mailen bliver kunden opfordret til at udfylde en formular for at modtage refusion. Sygeforsikringen "danmark" bruger hverken ord som kunde, formular eller refusion," lyder den klare melding.

Efterfølgende kaster de lys over, at alt omkring "danmark" foregår via selvbetjeningen, og at man ikke skal lade sig snyde:

"Ægte mails fra "danmark" er blot notifikationer, om at der er nyt på selvbetjeningen. Det kræver log in med MitID at se beskeder, beløb og alt øvrigt på selvbetjeningen. Kun mails med nyhedsbreve og medlemsblad har link til indhold på sygeforsikring.dk."

(Artiklen fortsætter under billedet)

Eksempel på svindelbesked. Foto: Mit digitale selvforsvar

Hvem står bag 'Mit digitale selvforsvar'?

Du har helt sikkert hørt om 'Mit digitale selvforsvar' før, men derfor er det ikke sikkert, at du er klar over, hvad tjenesten egentlig dækker over.

Mit digitale selvforsvar er udviklet i foråret 2017 i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

En bred vifte af myndigheder, virksomheder og NGO’er samarbejder om at udsende aktuelle advarsler via platformen, hvorfor du tit hører om den i forbindelse med advarsler fra store virksomheder eller offentlige instanser.

Hent appen

For at sikre sig selv bedst mulig mod svindelangreb, kan du med fordel downloade appen, som er gratis og findes til både iOS og Android-enheder.

Download Mit Digitale Selvforsvar i App Store

Download Mit Digitale Selvforsvar i Google Play

Anbefalet til dig