Er trådt i kraft: Nu stiger prisen

06/10/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I går trådte det i kraft.

Mest læste i dag

I går trådte en ændring i kraft. Fra onsdag er det nemlig Færdselsstyrelsen der afvikler landets køreprøver - og ikke længere politiet. 

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Der følger dog også en ændring i gebyret for køreprøven - den er nu dyrere. Prisen stiger fra 600 kroner til 1000 kroner. 

Årsagen til prisstigningen er at der af de ekstra 400 kroner, skal gå 200 kroner til finansieringen af den nødvendige opgradering af systemunderstøttelsen og nytilrettelæggelse af opgaverne i Færdselsstyrelsen. 

Derudover skal der også gå 200 kroner til medfinansiering af fastholdelsen af politifolk, der i dag er beskæftigede med færdselsopgaverne i politiet. 

Har længe været et ønske 

Hvis man i dag skal til køreprøve, så er det altså ikke en person fra politiet der nu er med i bilen - i stedet er det en person fra Færdselsstyrelsen der bedømmer de elever der er til prøve.

“Det har længe været et ønske både fra et bredt udsnit af Folketingets partier og kørelærerne at få samlet kørekortområdet, og jeg er glad for, at vi nu er i gang,” lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det er regeringen der sammen med Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige, der sidste år stod bag en del af politiforliget. 

Skal du til køreprøve i de kommende dage, vil alt dog forløbe planmæssigt lyder det. Der vil nemlig fortsat blive afviklet køreprøver fra 57 byer over hele landet. 

Du kan se listen hos Transportministeriet. 

 

Anbefalet til dig