Esben Dalgaard: Sådan fortalte jeg mine børn, at deres far er uhelbredeligt syg

24/11/2022

Thea Andersen

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Der bliver svaret på dybe spørgsmål, når Esben og Linse er på tur i det første afsnit af “Linse på tur” sæson to.

Mest læste i dag

I dag har sæson to af “Linse på tur” premiere. Her tager Linse Kessler på tur i Danmark og møder i hvert afsnit en stor dansk personlighed.

I det første afsnit har skuespiller Esben Dalgaard, der er kendt fra tv-serier som ‘Hånd i hånd’, ‘Tinka og og kongespillet’ og ‘Kastanjemanden’ samt den nyeste ‘Krummerne’ film, hvor han spiller far, inviteret Linse med til Bornholm, hvor der er lagt op til tre dage fyldt med udfordringer - og dybe samtaler.

Det oplyser Viaplay.

Her spørger Linse blandt andet den kendte skuespiller, hvordan han overbragte den forfærdelige nyhed om sin kræftsygdom til sine børn.

"Jeg ved ærlig talt heller ikke, om vi gjorde det på den rigtige måde – for hvad er den rigtige måde," lyder det fra Esben ifølge SE og HØR.

Og hvornår er det rette tidspunkt at fortælle det til sine børn? Det er noget, som næsten er umuligt at vurdere, men som skuespilleren blev nødt til. Han endte med fortælle hans to døtre, Olivia og Alberte, om hans uhelbredelige sygdom, da de var henholdsvis 16 og otte år. De er i dag et år ældre. Det var særligt svært for den mindste af dem, at modtage den forfærdelige nyhed, fortæller han.

Brugte billede med bjørn

"Vi (Esben Dalgaard og konen Charlotte Dalgaard Larsen, red.) brugte efterfølgende det her billede med at bjørn – at kræften er en bjørn, som er farlig – den har kløer, den kan slå dig ihjel. Og derfor skal man respektere en bjørn," forklarer han og fortsætter:

"Til gengæld kan du også, når du får hjælp af lægerne, og pga. den rigtige medicin, få bjørnen i hi. For så sover bjørnen. Og så kan den vågne og være farlig med sine kløer, men vi kan også få den til at sove igen."

Esben Dalgaard blev i 2012 opereret for modermærkekræft og herefter erklæret kræftfri.

For godt et år siden begyndte han i terapi igen, efter at kræften var vendt tilbage. Ifølge lægerne bliver han aldrig kræftfri, men den terapi, som han modtager, holder sygdommen i skak.

Anbefalet til dig