eSuperliga – Det store overblik

05/11/2018

Henrik Rothenbücher

Foto: Esuperliga.dk
I dag starter eSuperligaen i gang med første spillerunde. Vi har derfor taget et kig på hele eSuperligaen, så du kan danne dig et overblik over, hvornår kampene spilles, hvem der spiller og meget mere.

Mest læste i dag

I dag starter første spillerunde af den nye eSuperliga, hvor 116 af landets bedste fodboldhold skal i aktion på det virtuelle græs. I forbindelse med den første spillerunde af den splinternye turnering, har vi taget et dybere kig på eSuperligaen, så I kan danne jer det fulde overblik over, hvad vi kan forvente os af den nye eSports-turnering.

Hvad er eSuperligaen?

eSuperligaen er en helt ny turnering, der blev grundlagt i oktober af Superligaen A/S i samarbejde med Dreamhack. Turneringen er en virtuel pendant til Superligaen, hvor kampene nu skal afgøres på konsoller i spillet FIFA 19.

Med start den 15. november og syv uger frem, skal 16 af landets bedste fodboldklubber dyste i eSuperligaen om at blive det bedste danske hold. De 16 klubber bliver alle repræsenteret af eSports-udøvere, så vi kommer ikke til at se Mustafa Amini og Hany Muhktar i en duel på Playstation 4.

Der er en samlet præmiepulje på 365.000 kroner, som fordeles mellem de otte klubber, der klarer sig bedst.

Hvilke hold er med i eSuperligaen?

Samtlige af de danske Superligahold med undtagelse af FC Nordsjælland, har sagt ja til at deltage i eSuperligaen. Det betyder, at du kan se, AaB, AGF, AC Horsens, Brøndby, Esbjerg, FCK, FCM, FCN, Hobro, OB, Randers, SønderjyskE, Vejle og Vendsyssel er med fra Superligaen, mens FC Helsingør, Silkeborg og Lyngby er med fra 1. Division.

Hvert hold skal stille med mellem 2 til 5 spillere og en træner. Mindst to af de spillere skal være på en professionel kontrakt i klubben.

Hvordan er strukturen i eSuperligaen?

Ligesom i den rigtige Superliga er der et grundspil og et slutspil. Der spilles 15 runder, og når de er afviklet, vil de otte bedste hold spille det afgørende slutspil, hvor de endelige placeringer skal findes.

Der er to runder i hver uge, og de spilles mandage og tirsdage. Hvert hold skal således i aktion to dage i træk, og hver runde består af to kampe, hvor der både spilles ude og hjemme. Det samlede resultat af de to kampe vil give enten 3 point, 1 point eller 0 point.

Hvis hold A vinder 2-1 i den første kampe, og kamp to ender uafgjort, så vil det altså være hold A, der trækker sig ud med de tre point. Udebanemål tæller med i turneringen, og derfor vil et uafgjort resultat kræve, at kampene ender med det præcist samme antal mål. Eksempelvis 1-1 og 1-1.

Når de 15 spillerunder er afsluttet, vil de otte bedste hold gå videre til slutspillet, der afvikles over en dag. Den 17. december afvikles der både kvartfinaler, semifinaler og til sidst finalen i eSuperligaen.

Der afvikles to kampe ad gangen, og tidspunkterne der spilles, er klokken 17:15. 18:15. 19:30 og 20:45.

Hvor man kan se kampene i eSuperligaen?

Superligaen A/S er gået sammen med Discovery Network om rettighederne til at sende kampene fra eSuperligaen. De fleste kampe vil kunne ses via deres streamingtjeneste DPlay. De bedste kampe i hver runde vil dog sendes live på Canal 9 i TV.

Odds på eSuperligaen

Ligesom man kan oddse på den danske Superliga, så er det også blevet muligt at oddse på eSuperligaen. Danske Spil har odds på hver spillerunde, hvor det i første omgang er muligt at spille på 1X2.  I takt med at eSuperligaen kommer i gang, vil der formentlig komme flere specialspil, men det må lade sig vente.

Foruden resultat af hver kamp, er det også muligt at spille på en samlet vinder af eSuperligaen.

Favoritter til at vinde eSuperligaen 2018.

FC København: Odds 2.35
Brøndby IF: Odds 3.00
Randers FC: Odds 8.50
AGF: Odds 10:00
Vejle Boldklub: Odds 10.00
OB: Odds 10.00
Silkeborg: Odds 20.00
FC Midtjylland: Odds 20.00
Esbjerg FB: Odds 35.00
Lyngby BK: Odds 50.00
AaB: Odds 50.00
AC Horsens: Odds 60.00
Vendsyssel FF: Odds 65.00
FC Helsingør: Odds 65.00
Hobro IK: Odds 70.00
SønderjyskE: Odds 75.00

 

Anbefalet til dig