Ét glas citronvand hver morgen har denne virkning på din krop

25/04/2023

Jesper Bengtson

Foto: YouTube
Ikke mange ved, hvor meget morgenritualet kan påvirke dig.

Mest læste i dag

Citronen er blevet brugt i mange årtusinder grundet mange ekstraordinære attributter. 

Eksempelvis anvendte de gamle ægyptere citronen som febermedicin, hvor antikkens grækere og romere benyttede den syrlige frugt til at holde insekter væk fra maden.

Der er mange grunde, at det at drikke et lunkent glas vand med citron er blevet en yderst populær sundhedsdille.

Der er rigtig mange positive konsekvenser ved at drikke et glas med citron, og herunder præsenteres fem af dem:

Modvirker cancer

Citroners syre er ikke unødvendig, og den har også en positiv effekt. Limonoider og flavonoider er at finde i syren, og forskere har fundet ud af, at disse stoffer kan gøre tumorer mindre, og derved modvirke cancer.

Styrker immunforsvaret

Den syrlige frugt er fuld af både C- og A-vitamin, jern, folat og bioflavonoider, der øger vitaminernes effekt. I henhold til C-vitaminen, så kan to tredjedele af det dagligt anbefalede C-vitamin-indtag opnås ved at spise én enkelt citron.

Kolesterolsænkende

Flere studier viser, at citronskallen kan sænke dit kolesteroltal, da citronen indeholder pektin. Skallen kan du med fordel indtage ved at rive det over noget salat eller noget yoghurt. 

Sænker blodsukkeret

Sure ting, herunder citronen, er ekstremt effektivt, når det kommer til at holde blodsukkerniveauet på et fornuftigt niveau. Effekten kommer i kølvandet på, at sure ting får mavesækken til at blive langsommere tømt, hvilket resulterer i en mere jævn forøgelse af blodsukkeret.

Stimulerer kroppens rensningssystem

Angiveligt stimulerer sur mad enzymproduktionen, der primært hjælper med at optimere nyrernes funktion. Yderligere siges det, at den sure frugt også modvirker nyresten og gigt.

For at lave glasset med citronsaft skal du blot presse saften fra en halv citron i et glas lunkent vand for at opnå alle disse fordele. Grunden til at vandet ikke skal være koldt, er fordi det er dårligere for fordøjelsen.

Derudover skal du tænke på, at citronsyre er meget surt, og det kan derfor beskadige dine tænder.

Af den grund skal du vente med at børste dem til omkring 30 minutter, efter du har drukket glasset med citron.

Anbefalet til dig