Et plaster på såret: Disse danskere kan se frem til millioner i erstatning

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det strømmer ind med anmeldelser, fortæller chefkonsulent.

Lige nu læser andre også

Stormfloden der hærgede Danmark mellem fredag og lørdag, har medført en ekstraordinær strøm af skadeanmeldelser fra boligejere, der søger erstatning.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Naturskaderådet er der hidtil indløbet hele 556 anmeldelser på Naturskadebasen, og antallet stiger hurtigt.

Den voldsomme stormflod, som var blandt de mest kraftfulde i nyere tid, har forårsaget omfattende skader i boliger over hele landet. Nogle huse er blevet trukket ud i havet, mens andre står under en halv meter vand.

- Jeg har haft mulighed for at dykke ned i nogle af anmeldelserne og det tilhørende billedmateriale, og det ser i flere tilfælde rigtig slemt ud (...) Der er huse, der er blevet trukket ud i havet, eller hvor der står en halv meter vand inde i stuerne. Sådan noget kan betyde, at huset er totalskadet, og der kan erstatningen løbe op i flere millioner kroner, fortæller Chefekspert hos Naturskaderådet, Poul Jensen.

Sammenlignet med en tidligere voldsom stormflod i 2013, der genererede knap 3000 skadeanmeldelser, er det stadig usikkert, om det nuværende antal anmeldelser vil nå det niveau. Poul Jensen bemærker dog, at hastigheden i anmeldelserne denne gang er højere.

Det stigende antal anmeldelser kan også delvist tilskrives bedre oplysningsarbejde og forbedret vejledning fra forsikringsselskaberne. En del af forklaringen skyldes også, at flere boligejere er blevet dygtigere til at anmelde skader.

Det kan tage tid at opgøre de nøjagtige omkostninger i kølvandet på denne stormflod, men det står klart, at den allerede har haft en betydelig indvirkning på de berørte boligejere og samfundet som helhed.

Sidste frist for at anmelde skader er den 21. december 2023.

Anbefalet til dig