Europæisk tiltag kommer til Danmark: Det her betyder det

Af: Kasper Rud

|

12/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nyt tiltag kommer til dansk jord.

Lige nu læser andre også

Dansk fodbold står over for en markant ændring i måden, hvorpå spillerene må interagere med dommeren. Fra nu af vil kun anførerne fra de respektive hold have tilladelse til at diskutere dommerkendelser med kampens dommere.

Det er et initiativ, der allerede er blevet testet under EM. Det skal nu implementeres i Danmark, bekræfter DBU fredag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er en ændring, der længe har været undervejs. Den blev annonceret af Michael Johansen, der er formand for DBU's dommerudvalg.

Han har tidligere udtalt sig om den kommende regelændring til Bold.

"Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan beskytte vores dommere bedre, og hvordan vi samtidig kan styrke kommunikationen mellem dommere og spillere," forklarer Johansen og tilføjer: "Tiltaget til EM har givet en klar forbedring på begge områder, og derfor er vi også glade for, at det nu bliver indført i dansk fodbold."

Johansen understreger yderligere vigtigheden af tillid mellem dommere og spillere: "Det er altafgørende for både dommere og spillere, at der eksisterer en gensidig tillid mellem parterne, og vi mener, at den nye regel kan styrke det."

De nye regler træder i kraft i Superligaen, 1., 2. og 3. Division samt de to bedste kvinderækker. Derudover er der planer om at udvide denne regel til breddefodbold fra 2025.

For klubber med en målmand som anfører, vil en anden spiller blive udpeget til at varetage dialogen med dommeren, så reglen kan overholdes uden problemer.

Formålet med denne ændring er at skabe en mere struktureret og respektfuld kommunikation mellem dommere og spillere. Forhåbningen er, at det kan forbedre spillets flow og reducere konflikter på banen. Med erfaringerne fra EM som baggrund forventes det, at reglen vil have en positiv indvirkning på dansk fodbold.

Anbefalet til dig