Europas 3. største rejsebureau konkurs: Sådan skal du forholde dig

Nyheder
Foto: Shutterstock
Hvis du har bestilt ferie hos bureaet, så er løbet ikke nødvendigvis kørt.

Mest læste i dag

Sommeren er netop ankommet, og for mange af danskerne betyder det, at turen går sydpå inden længe.

I sommeren gør flere nemlig et ihærdigt forsøg på både at komme væk fra dagligdagen og opleve varmere temperaturer.

Skulle du ske at være blandt dem, der allerede nu har bestilt en rejse, så er der god grund til at spidse ører.

For et par uger tilbage kom det nemlig frem, at Europas tredjestørste rejsebureau, FTI, er gået konkurs, og nu løfter B.T. sløret for, hvordan danskerne, som har booket via bureauet, er stillet.

"Er der købt en pakkerejse med både fly og hotel, så gælder det i pakkerejseloven, at man får pengene tilbage ved en konkurs, og det direktiv gælder i hele EU", udtaler Jakob Hahn, som er branchedirektør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Han understreger efterfølgende, at der skal være tale om en rejse, der både inkluderer fly og hotel, for at man er omfattet af pakkerejseloven.

Hvis du er blandt dem, der i øjeblikket bider negle over, hvordan du skal forholde dig til bureauets konkurs, så frygt ej.

Jakob Hahn forklarer nemlig, hvordan du skal gøre:

"Man kan skrive til selve det konkursramte bo, altså FTI Group, så det kommer med i konkurskravet, og så bør man skrive til den tyske udgave af Rejsegarantifonden."

Han tilføjer, at der normalt går et par måneder, før man modtager sine penge.

Derfor går de konkurs

Årsagen til konkursbegæringen skyldes en akut økonomisk krise, hvor en mangel på midler i en størrelsesorden af et tocifret millionbeløb blev afgørende.

Staten har afvist yderligere økonomisk støtte, og en ny investor, Certares, som FTI præsenterede i begyndelsen af maj, er ikke villig til at dække det store hul.

Anbefalet til dig