Eventyrlige lokale Kreta

29/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: PR
Du behøver ikke rejse med fjorten fremmede til en øde ø for at blive udfordret. Du kan nøjes med at tage til Kreta, hvor billeje sikrer dig muligheden for at lære dig selv og dine rejsefæller bedre at kende.

Mest læste i dag

 

Øen tilbyder både strand og bjerge, så du får rig mulighed for at lære dig selv bedre at kende, hvis du tager på bilferie. Billeje behøver ikke være besværligt og kompliceret, for der findes hjemmesider, som kan sammenligne dine muligheder for billeje på din rejsedestination. Med billeje på Kreta kan du få mulighed for at tage på opdagelse på den græske ferieø og dermed opleve andre kroge af øen end turister ellers gør.

Foruden hovedvejen fra Agios Nikolaos til Kastelli er der mange små, snoede grusveje, som tilmed kan ende blindt uden varsel. Den græske ø-befolkning kan bo steder, hvor de ikke er vant til, at der kommer biler, men lad det ikke holde dig tilbage. Oplevelsen bliver mere autentisk, hvis du tør møde lokalbefolkningen i områder, hvor turister ellers ikke tager ud.

Bjergene af kalksten

Kreta er opbygget af kalksten og er, som den femtestørste ø i Middelhavet, 8.336 kvadratkilometer. Det højeste punkt på øen er Ida-bjerget, som er 2.456 meter højt. Der er altså rig mulighed for at køre gode ture, hvis du foretager billeje på Kreta.

Er du vild med bjerge, kan Kreta byde på Lefka Ori - også kaldet “De hvide bjerge”. Det er i denne bjergkæde, Ida-bjerget ligger, og toppene er snebeklædte langt ind i foråret. Her finder du også både en drypstenshule og den 18 kilometer lange Samaría-kløft. Har du et behov for adrenalinsus, er der altså rige muligheder i Lefka Ori.

Paradisiske strande

Vil du hellere opleve strande, som ikke findes mange andre steder i Europa, kan du på Kreta finde “Den lyserøde strand” - Elafonissi. Sandet er i de flotteste lyserøde nuancer, som stammer fra millionvis af små muslingeskaller, og vandet er krystalklart, så der er gode muligheder for en særlig oplevelse. Alternativt kan du sejle ud til den ubeboede by Gramvousa fra byen Kissamos på Kretas vestkyst. Her venter et paradis med kridhvidt, blødt sand og turkisblåt vand, og en uindtagelig fæstning i 137 meters højde.

Uanset om du er til højder eller sand får du altså med billeje på Kreta rig mulighed for at opleve nye sider af den velkendte turistø. Du kan sammenligne priserne på biludlejning gennem Easyterra.dk/graekenland.

Anbefalet til dig