Få dage efter hyldest af Zelensky: Ukraines 'bedste pilot' dræbt af Rusland

22/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Anton Lystopad blev kåret som Ukraines bedste luftvåbenpilot i 2019.

Mest læste i dag

En top ukrainsk luftvåbenpilot er blevet dræbt i kamp få dage efter at have modtaget en pris af præsident Zelensky.

Anton Lystopad, der fik æren af ​​at blive stemplet som den bedste pilot i Ukraines luftvåben i 2019, er blevet dræbt i aktion.

Han fik prisen for et par dage siden for sit "mod, tapperhed og professionalisme", men døde desværre i hænderne på den russiske hær.

Det er ikke klart præcist, hvordan eller hvor i Ukraine han døde, men hans død blev bekræftet af Fysik og Teknisk Lyceum i Ivano-Frankivsk Regional Council. Det skriver Daily Star.

"Millioner af ukrainere iagttog med glæde og stolthed på dagen for 30-årsdagen for uafhængigheden flugten af ​​en luftfartskolonne i paraden af ​​tropper over Khreshchatyk. Anton Listopad hører med rette til antallet af de mest populære blandt de nuværende generationer af lyceum-kandidater fra vores uddannelsesinstitution," skrev de i en erklæring på Facebook sagde de.

Anton studerede på Lyceum fra 2006 til 2008. Det skriver Daily Star.

Foro: Facebook

Tidligere sidste uge var ukrainere, der bor i nærheden af ​​Zaporizhzhya-atomkraftværket, angiveligt på flugt fra deres hjem midt i stigende bekymring for, at Vladimir Putins styrker vil forårsage en atomkatastrofe.

Atomkraftværket - som er Europas største - blev beslaglagt af russiske tropper i begyndelsen af ​​invasionen og blev endda sat i brand under beskydning, hvor embedsmænd advarede om en katastrofe '10 gange større end Tjernobyl'.

Heldigvis blev branden slukket, men området er stadig bestridt. Ukrainske embedsmænd sagde i sidste weekenden, at russiske styrker endnu en gang beskyder nær anlægget.

Anbefalet til dig