Får særlig gave af kronprins Frederik

Foto: Shutterstock

Nu har fire kommende fanebærer fået overrakt flaget af kronprins Frederik

Om blot 29 dage går det danske OL-hold indmarch til åbningsceremonien til OL i Tokyo. Det bliver hækkeløber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, der går forrest og leder holdet ind på det olympiske stadion. De to fanebærere blev præsenteret på et pressemøde på Experimentarium, hvor også fanebærerne til de Paralympiske Lege (PL) blev offentliggjort. Her er det para-taekwondo-kæmperen Lisa Gjessing og para-atletikudøveren Daniel Wagner, der er udvalgt som fanebærere.

Det er første gang, at der udnævnes både en mandlig og kvindelig fanebærer til henholdsvis OL og PL, og chef de mission for det danske OL-hold, Søren Simonsen glæder sig til at opleve de to fanebærere gå i front for Danmark til åbningsceremonien til OL.

”Sara og Jonas er fornemme repræsentanter for dansk eliteidræt. De er begge tidligere OL-medaljevindere og gode rollemodeller, der rækker ud over sportens verden. De er som mennesker interesserede i, hvordan det går med de andre atleter på holdet, og står for nogle værdier, som vi gerne vil kendes for både i Danmark og ude i resten af verden. Det er kvaliteter, som passer godt sammen med det at være fanebærer for det danske OL-hold, og jeg glæder mig til at se dem lede os ind på det olympiske stadion i Tokyo,” siger Søren Simonsen.

Det var kronprins Frederik der overrakte fanerne med Dannebrog, og han vil også heppe på de danske atleter til OL, hvor han selv vil være til stede i Tokyo.

Sara Slott Petersen glæder sig over dagens nyhed.

”Det største som sportsudøver er at komme med til OL. Når man har prøvet det, så er det største at vinde en medalje. Det sidste, der så er tilbage på ranglisten, er at være fanebærer. For det er en anerkendelse af ens niveau, men det er mindst lige så meget en anerkendelse af ens person og virke udenom sporten. Det er jeg meget stolt over, for jeg har en fornemmelse af, at man skal vise noget udover sine resultater for at komme i betragtning," fortæller Slott Petersens. 

Den anden fanebærer, Jonas Warrer, indrømmer, at han havde tænkt tanken inden.

”Jeg må indrømme, at jeg faktisk havde tænkt, at det kunne blive mig, der skulle være OL-fanebærer, for det er jo mit tredje OL, og jeg har vundet en guldmedalje. Men fra min egen tanke, og til det rent faktisk blev en realitet, der er selvfølgelig et stykke. Jeg har sejlet i mange år, og det her vidner om, at der er nogen, der har lagt mærke til det, og jeg kan mærke, at det betyder virkelig noget. Det er en kæmpe anerkendelse og et skulderklap for det, som jeg har opnået."

Læs også

Prins Joachim afslører: Jeg kan stadig mærke den

Disse atleter leder holdet til De Paralympiske Lege

Til PL, der starter 24. august, bliver det Lisa Kjær Gjessing og Daniel Wagner, der bærer fanen med Dannebrog ind til åbningsceremonien. De to atleter er udvalgt både på grund af fantastisk flotte internationale resultater gennem årene, men også fordi de begge er en inspiration for mange både inden for og uden for parasporten, forklarer Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for PL-holdet.

”Med de meget flotte sportslige resultater var Lisa et oplagt valg som fanebærer, men lige så vigtig har været Lisas menneskelige egenskaber. Lisa fremstår som en stærk rollemodel, både inden og uden for parasporten. En fanebærer som alle kan være stolte af. Daniel har igennem de seneste år brændt sig fast i hukommelsen hos mange danskere med store resultater på den internationale para-atletikscene. Derudover har Daniel deltaget ved PL i London og Rio og vundet flere EM-, VM- og PL-medaljer igennem karrieren. Daniel er en inspiration for mange og en stærk rollemodel for hele Danmark,” siger Nicklas Bjaaland.

Daniel Wagner fortæller, at udnævnelsen har fået nationalfølelsen frem i ham. 

”At blive fanebærer er noget de fleste atleter drømmer om. Det at vinde en medalje er jo en af de højeste prioriteter, men det er et meget personligt mål og et egoistisk mål. Det specielle ved OL og PL er, at man er endnu mere samlet som et hold. Den der nationalfølelse kommer virkelig frem i mig. Man er samlet på tværs af sportsgrene og under Dannebrog. At skulle være en af dem, der går forrest med Dannebrog og være med til at føre holdet frem til forhåbentlig et godt PL, det har stor betydning," fortæller Daniel Wagner. 

Han suppleres af Lisa Kjær Gjessing, der fortæller, at det er en drøm, der går i opfyldelse. 

”Jeg får sommerfugle i maven, hver gang jeg tænker på det. Det er en kæmpe drøm for mig. En drøm jeg ikke engang vidste, at jeg havde. Selve åbningsceremonien fylder faktisk også meget i den drøm, jeg har om PL. Det er en kæmpe, kæmpe ære at få lov til at repræsentere Danmark og at få lov at gå forrest ind. Jeg er vildt stolt over at få at vide, at jeg også er valgt, fordi jeg er en rollemodel. Det er jo grunden til, at jeg er i det her. Det er jo for på en eller anden måde at kunne gøre en forskel."

Læs også

Børn skaber panik: Står pludseligt midt på motorvejen

 

 

Læs også