Får stor overraskelse af Frederik og Mary

Foto: Shutterstock

Da der blev samlet ind til den danske natur, kom kronprinseparret med en overraskelse.

Søndag blev der på TV2 samlet ind til fordel for landets natur. Her sendte et helt særligt par en donation af sted. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

"Kronprinsparret og bestyrelsen for Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har besluttet at donere 100.000 kr. til indsamlingen ”Danmark redder jord”, som blev sendt på TV 2 søndag den 23. maj 2021," skriver Kongehuset.

 

Danmark redder jord er et samarbejde mellem TV 2 og Den Danske Naturfond. Indsamlingen sluttede af med det direkte indsamlingsshow. De indsamlede midler går til Den Danske Naturfond, der omsætter alle donationer til mere vild natur i hele Danmark.

"Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter humanitære, sociale, kulturelle, videnskabelige, idrætslige, uddannelse, almennyttige og almenvelgørende formål," oplyses det desuden.

Læs også

To børn omkommer i tragisk brand: Nu er der nyt i sagen

Intet nyt bekendtskab

Naturen er dog på ingen måde et nyt bekendtskab for parret.

Kronprinsesse Mary tiltrådte sidste år som præsident for WWF Verdensnaturfonden. Dermed står Kronprinsessen i spidsen for fondens arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed.

I den forbindelse udtalte kronprinsesse Mary:

"Det seneste år har mange oplevet, at naturen har fået større betydning for dem. Vi kan ikke tage naturen og al dens skønhed og rigdom for givet. Danmarks natur er under pres, og mange unikke dyre-, plante- og svampearter er i fare for at uddø," fortæller kronprinsessen - og fortsætter:

"Derfor opfordrer jeg alle til at hylde naturen sammen med os på de sociale medier. Jo mere, vi er opmærksomme på det, der sker i naturen, jo mere er vi villige til at passe på den.”

Læs også

Dybt rørt dronning Margrethe afslører: Var lige ved at gå i gulvet