Facebook-drama: Partileder går i flæsket på Mette Frederiksen

04/11/20 08:12

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En anden af partilederne fra borgen går i rette med Mette Frederiksen på Facebook.

Tirsdag skrev statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag på Facebook, hvor statsministeren fordømmer terrorangrebet i Østrig.  

"Den islamiske terror har igen ramt os europæere. Flere er dræbt og mange er sårede i Østrigs hovedstad, Wien. Det er dybt tragisk. Mine tanker går til ofrene og deres pårørende," skrev statsministeren. 

Længere nede i opslaget fordømmer hun angrebet og kalder det for "fejt". 

"Et fejt angreb på mennesker, der lever deres frie liv, er et angreb på alle os, der tror på demokrati og frihed," udtaler Mette Frederiksen, inden hun afslutter: 

"Men de mørke kræfter skal ikke vinde."

Angribes i kommentarerne 

Kommentarfeltet under statsministerens opslag er fyldt med kommentarer, der både udviser sympati for hendes opslag men også andre, der går i rette med statsministeren. En af kommentarene er dog værd at fremhæve. 

Den kommer fra Nye Borgerliges politiske leder Pernille Vermund, der skriver erklærer sig enig med statsministeren, inden Vermund dog kommer med et "men". 

"Fint og enig, Mette. Men du sidder med magten;" skriver Pernille Vermund, inden hun fortsætter: 

"Hvad er regeringens bud på en løsning, så vi igen kan leve i fred og frihed?"

Statsministeren svarer ikke på spørgsmålet fra partilederen, men en del af hendes følgere udtrykker enten sympati eller irritation over, at Pernille Vermund kommenterer.