Facebook lancerer nyt tiltag

02/02/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mark Zuckerberg har advaret om et nyt tiltag fra Facebooks side, der kommer til at have en afgørende betydning for alle brugeres adfærd.

Mest læste i dag

Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg, der også er direktør for moderselskabet Meta, har advaret Facebook- og Messenger-brugere mod at tage skærmbilleder af samtaler.

Årsagen til, at denne advarsel er blevet udsendt er, Facebook har lanceret et nyt tiltag, der betyder, at den eller de øvrige personer, der deltager i samtalen, vil få besked om det.

Han udtalte, at brugerne vil blive underrettet, hvis nogen tager et skærmbillede af deres samtale. Det vil dog kun være tilfældet i den såkaldte 'Forsvindingstilstand', hvor beskederne forsvinder efter et bestemt stykke tid, skriver Mirror.

Det vil betyde, at hvis en ven har sendt dig en hemmelig besked, der ikke skal forblive i jeres samtale, vil vedkommende få en besked, hvis du vælger at tage et skærmbillede af den.

"Ny opdatering til end-to-end-krypterede samtaler på Messenger, så du får en notifikation, hvis nogen tager et skærmbillede af en forsvindende besked," skrev Mark Zuckerberg i et opslag på sin Facebook-profil.

Den nye funktioner minder om en funktion, der i mange år har været i brug på Snapchat, hvor hele konceptet med applikationen er, at dine beskeder og billeder forsvinder efter et bestemt tidsrum.

Modtager man et billede eller en besked på Snapchat, som man beslutter sig for at tage et skærmbillede af, vil dette nemlig også sende en notifikation til afsender. Det er præcis det samme, der nu sker i Facebook Messenger.

 

Anbefalet til dig