Færdigvaccineret: Alligevel blev Uffe Ellemann-Jensen hårdt ramt af corona

Foto: Johannes Jansson
Den forhenværende danske udenrigsminister har været indlagt i tre uger

Mest læste i dag

Selvom han var færdigvaccineret, så har tidligere udenrigsminister og formand for Venstre, Uffe Ellemann-Jensen, brugt tre uger på hospitalet, efter han blev smittet med coronavirus. 

Det afslører hans søn Jakob Ellemann-Jensen, der er den nuværende formand for Venstre, i et opslag på Facebook. Han beskriver derudover forløbet som 'ganske voldsomt'   "For fire uger siden - lige op til Venstres sommergruppemøde - blev han indlagt med lungebetændelse og corona. Han er og var færdigvaccineret, men han blev smittet alligevel. Han er ikke helt ung længere, så han blev ramt ganske voldsomt," skriver Jakob Ellemann-Jensen i opslaget. 

Iført beskyttelsesdragter

Familien fik lov til at besøge den forhenværende udenrigsminister på hospitalet. Det skete dog iført beskyttelsesdragter. Jakob Ellemann-Jensen understreget samtidigt, at havde det ikke været for corona-vaccinen, så tvivlede han på, hvorvidt Uffe Ellemann-Jensen havde klaret den.

"Han tilbragte tre uger på hospitalet, og min mor, mine tre søskende og jeg fik som den nærmeste, færdigvaccinerede familie lov at besøge ham i fuld beskyttelsesdragt. Det er jeg dybt taknemlig for. Frygten efter hvert af de første besøg var, at det måske var det sidste. Der var nogle døgn, hvor det så vanskeligt ud, og havde han ikke været vaccineret, havde han ikke klaret den."
Det fortælles desuden, at Uffe Ellemann-Jensen nu går til genoptræning.    "Men så begyndte det at gå den rigtige vej. Efter tre uger blev han overført fra hospitalet til genoptræning, hvor han nu har været i en uge. At se ham i sit eget tøj i stedet for hospitalsskjorten, og at se ham genvinde sin styrke, så den igen nærmer sig den ild i øjnene, der aldrig forsvandt undervejs, er fantastisk. Snart er han hjemme hos min mor igen, og det trænger de begge to til."

Anbefalet til dig