Færre og færre betaler med kontanter: Nu er der nyt fra Nets

Nyheder
Foto: Nationalbanken
Nets kommer nu med en ny melding.

Lige nu læser andre også

En ny opgørelse fra betalingsvirksomheden Nets afslører, at kontanter ikke længere har en plads i alle danskeres hverdag.

Færre og færre borgere vælger at benytte sig af kontanter som betalingsmiddel, og tendensen ser kun ud til at blive stærkere.

Opgørelsen fortæller os, at næsten hver tredje dansker aldrig bruger kontanter - og faktisk er tallet steget fra 27 procent sidste år til 28 procent i år.

Danmark er dermed langt foran i forhold til både Norge og Sverige, hvor omkring 40 procent stadig bruger kontanter.

Sådan skriver B.T.

Allan Bonke, der er dansk landechef for Nets, forklarer udviklingen med, at digitale betalingsmetoder er blevet så udbredte, at mange danskere ikke længere føler behovet for kontanter.

"Vi ser det som et udtryk for, at stadig flere danskere ikke rigtigt mærker behovet for kontanter i hverdagen, også fordi man efterhånden kan betale digitalt alle steder," siger han.

Mobilen tager over

Mobilbetalinger er blevet en central del af danskernes forbrugsvaner.

Allan Bonke forklarer, at det ikke kun er kontanter, som danskerne efterlader derhjemme – flere dropper også de fysiske betalingskort og klarer alle betalinger via deres mobiltelefoner.

Selvom kontanter er i frit fald, spiller de stadig en rolle i nogle danskernes hverdag. Omkring hver femte dansker betaler kontant mindst én gang om ugen, selvom mobil- og kontaktløse kortbetalinger dominerer.

Debatten fortsætter

I forbindelse med, at Nationalbanken gør flere sedler ugyldige i 2025, har den danske befolkning rørt på sig i debatten om kontanterne.

Flere frygter, at de digitale betalingsformer kommer til at tage helt over, men det er der dog ikke noget, der tyder på, selvom alternative metoder er på vej frem.

Alligevel har Nationalbankens tiltag fået flere borgere til at ytre sin holdning, og mon ikke, debatten fortsætter med at rase lidt endnu.

Anbefalet til dig