Familie er i chok: Datter lå død i lejlighed i 3 år

29/1/23 16:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En psykisk syg kvinde blev opdaget i en "mumificeret, næsten skelettilstand" efter at have ligget død i mere end tre år i sin lejlighed.

38-årige Laura Winham blev "efterladt til at dø" af de sociale myndigheder, før broderen fandt hendes lig i lejligheden i Surrey - syd for London, i maj 2021, hævder familien.

Hun menes at være død i november 2017 efter at have været henvist til social pleje to gange i de foregående år.

Surrey Council sagde, at det var en "virkelig tragisk sag". Sundhedsvæsenet er også blevet kontaktet for at kommentere på sagen.

Laura Winham, som havde skizofreni, boede i socialt boligbyggeri i Woking, Surrey, og havde taget afstand fra sin familie.

I 2014 blev en henvisning sendt til Woking Community Mental Health Recovery og hendes praktiserende læge, der sagde, at hun så ud til at have "ubehandlede psykiske problemer", sagde hendes familie. Dette blev ikke fulgt op, hævder de.

Efter at have besøgt Laura Winham i oktober 2017, i hvad der sandsynligvis var sidste gang nogen så hende i live, rapporterede Surrey-politibetjente til Surrey County Council, at hun havde været "selvforsømmelig, havde lidt mad og syntes uvidende om, hvordan man kunne få adgang til lokale tjenester for hjælp". Det skriver BBC.

Kort efter dette besøg stoppede Laura Winhams med at skrive dagbog. En af de sidste ting hun skrev lød: "Jeg har brug for hjælp."

Hendes søster Nicky sagde, at familien ikke var i stand til at opretholde kontakten med hende, efter at flere års skizofreni fik hende til at tro, at de ville skade hende.

En talsmand for Surrey County Council sagde, at det var en "virkelig tragisk" og kompleks sag, og at "alle aspekter" af den burde gennemgås.

"Vi er forpligtet til at deltage fuldt ud i efterforskningsprocessen," tilføjede de.

De bekræftede, at de ville give alle nødvendige oplysninger til støtte for retsmedicinerens forespørgsler.