Familien bekræfter: Kendt dansk skuespiller er død

19/11/20 08:02

Sarah Steenfeldt

Genrefoto af en dansk kirke. Foto: Shutterstock
Familien har tirsdag oplyst, at hun er gået bort.

Et langt liv med mange roller i både teater og film, blev det til - men tirsdag aften meddelte familien, at Rita Angela er gået bort. Det skriver Ekstra Bladet.

Hun har medvirket i utallige film og serier - heriblandt Rejseholdet, Krøniken, Forbrydelsen og Lykke. Hun har desuden spillet Fru Gormsen i serien Ka’ De lide østers, som var yderst populær i 1967. 

Det er Rita Angelas søn, Martin Elung-Jensen, som fortæller at hans mor er gået bort. Det har han oplyst i et opslag på Facebook tirsdag aften.

“Kære alle - det er med sorg, at jeg kan fortælle, at vores mor, skuespillerinden Rita Angela, er sovet stille ind efter kort tids sygdom”. Sådan lyder ordene fra sønnen i opslaget. Rita Angela blev 87 år.

Rita Angela. Foto: Privatfoto

Rita Angela. Foto: Privatfoto

Debuterede allerede i 1952

Rita Angela blev uddannet på Aarhus Teaters elevskole fra 1951 - 1953, men debuterede allerede i december 1952 som Gerda i H.C. Andersens Snedronningen på Aarhus Teater. 

Efter sin tid som elev, var Rita Angela ansat ved Odense Teater, hvor hun var i otte år. Senere har hun arbejdet på flere teatre i København, heriblandt Folketeatret og Det Ny Scala.

 Hun har spillet i både klassikere og moderne dramatik. Således var hun den forvirrede bedstemor i Østre Gasværk Teaters opsætning af "Festen".

Rita Angela har været gift flere gange, blandt andre med kollegaen Søren Elung-Jensen, der døde i 2017, og som hun havde to børn med.