Fandt hunde efterladt i papkasse: Viste sig at være noget helt andet

11/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Modelfoto. Foto: Givskud Zoo
En kasse med hundehvalpe efterladt i haven - det var, hvad en mand troede han fandt, men han tog grueligt fejl.

Mest læste i dag

De små nuttede hundehvalpe som en unavngiven mand fra North Carolina troede han havde fundet, viste sig at være bjørneunger. 

Sheriffen undrer sig

"Det er ikke udsædvanligt at finde sortbjørne i denne her region," fortæller Camden County Sheriff Kevin Jones til CNN, og fortsætter:

"Men ligefrem at finde bjørneunger i en papkasse på sin ejendom, oven i købet pakket ind i sweatshirts for at holde dem varme, ja det er ret underligt." 

The North Carolina Sheriff's office forklarede, at de havde modtaget et opkald sidste måned om efterladte hundehvalpe. Manden fortalte, at nogen havde efterladt en kasse med hundehvalpe udenfor hans hjem. Manden forklarede, at han kun var væk fra ejendommen i et par timer, og da han vendte hjem stod kassen midt på græsplænen.

Sheriff Jones mener, at personen, der har efterladt bjørneungerne, sikkert er faldet over dem tilfældet og har puttet dem i en kasse, med den hensigt at beholde den. Han gætter på, at da personen, der har fundet ungerne indså, at de ikke kunne beholdes, har han valgt at efterlade dem et tilfældigt sted. 

Det kunne være gået rigtig galt

Efter bjørneungerne blev overdraget til Sheriff Jones sendte han dem videre til North Carolina Wildlife Resource Commission, og det forventes, at de nuttede unger, skal sættes tilbage i naturen når de bliver større - og mere farlige. NCWRC vil prøve at undersøge hvor ungerne er kommet fra, og sætte dem tilbage i samme område. 

Og manden der fandt bjørnene - han var rimlig heldig:

"Bjørne er meget beskyttende overfor deres unger. Hvis bjørnemor havde sporet ungernes lugt til mandens hus, og han befandt sig i nærheden, kunnedet være endt meget anderledes," siger Sheriff Jones.

Største naturlige fare er bjørnefar

Sortbjørnehunnen får 1-4 unger ca. hvert andet år, og de bliver altid født i januar/start februar, mens hun ligger i hi. Når ungerne fødes, vejer de ikke mere end 200-400 gram, og er næsten helt nøgne og blinde. De bliver hos moderen inde i hiet hele vinteren, og vejer 2-5 kg. når de kommer ud til foråret i marts/april.

De bliver fravænnet modermælk ved 6-8 mdrs. alderen, men bliver ved moderen til de er et par år gamle. I denne periode er noget af det farligste ungerne kan møde sortbjørne hanner. De kan nemlig finde på at slå ungerne ihjel, så hunnen hurtigere vil gå i brunst igen. Derfor er noget af det første bjørneungerne lærer, når de kommer ud af vinterhiet, at klatre i træer. På den måde kan de slippe væk fra eventuelle farer på jorden, da ungerne kan søge tilflugt på de tynde grene. 

Det skriver Reepark.dk om sortbjørnen.

 

Anbefalet til dig