Fantastisk: Endnu en isbjørneunge født i dansk zoo

10/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. Den nyfødte isbjørneunge og dens mor, Noel, befinder sig indtil videre i fødehulen i Københavns Zoologiske Have. Foto: Pixabay
En lille ny isbjørneunge er blevet født i Danmark. Det er isbjørnen Noel fra Københavns Zoo, der har stiftet familie.

Mest læste i dag

Knap havde begejstringen lagt sig over, at der var født tre isbjørneunger (to overlevede) i Aalborg Zoo før en anden dansk zoologisk have også kan dele en glædelig nyhed om familieforøgelse. Denne gang drejer det sig om København Zoo, hvor den store isbjørnehun Noel har født en lille unge.

Det oplyser Københavns Zoo på deres Facebook-side.

Navnet Noel betyder jul, så det er i sandhed passende, at det netop er hende, som bibringer endnu et nuttet julemirakel til denne december.

Mange isbjørneunger dør tidligt

Udover at Københavns Zoo jubler over den gode nyhed, så maner de også til besindighed. Ligesom man så i Aalborg Zoo, hvor en af de tre nyfødte unger døde et par dage efter fødslen, så er det også en seriøs overvejelse her. Københavns Zoo fortæller, at over halvdelen af alle isbjørneunger ikke overleveder de første 30 dage. 

Indtil videre er mor og unge i fødselshulen, hvor de vil opholde sig de næste par måneder. Her vil ungen dige ved moderen, så den kan blive fedet oppe af den tunge og proteinrige isbjørnemælk. 

Anbefalet til dig