Fantastisk nyhed til disse danskere: Får mere end 4000 ekstra udbetalt

21/2/23 07:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Der er flere penge på vej til disse danskere.

Inflationen har for alvor sat sine spor i danskernes økonomi. Men nu er der godt nyt på vej til de danskere, der har en årsløn på 400.000 kroner.  

Det sker i kølvandet på en aftale, der blev indgået i søndags. Humlen er, at en overenskomst, som industriens parter altså er blevet enige om, sørger for, at pensionsindbetalingen skal ændres. 

Helt konkret skal arbejdsgiverne fremover indbetale 10 procent og medarbejderne to procent. 

Sådan lyder meldingen fra pensionsselskabet PFA. 

Og i skrivende stund er øjebliksbilledet en helt anden. For i dag betaler arbejdsgiveren nemlig otte procent og medarbejderen fire procent. 

Med en årsløn på 400.000 betyder det, at du kan se frem til 4585 kroner ekstra årligt, hvis man som ansat er en del af overenskomsten. 

Og det falder på et tørt sted, i en tid, hvor danskerne unægteligt kæmper med at få enderne til at hænge sammen: 

“Vi står i en situation, hvor mange familier har svært ved at få budgettet til at hænge sammen, fordi deres udgifter til el, energi, benzin og fødevarer er steget meget”, siger Camilla Schjølin Poulsen fra PFA og fortsætter: 

“Så for nogle er det en kærkommen lejlighed til at få lidt ekstra penge ind hver måned”. 

Beregningen fra PFA løfter også sløret for, at man alternativt har mulighed for at sætte 667 kr. ekstra ind på pensionsopsparingen hver måned. 

Desuden viser et andet eksempel, at man vil kunne få udbetalt 6878 kr. ekstra hvert år med en årsløn på 600.000 kroner. Her kan der alternativt indsættes 1000 kr. til pension om måneden. 

Ved begge løneksempler er der fratrukket 8 pct. i AM-bidrag og en bundskat på 37,7 procent.