Fantastisk nyt til solferie-sultne danskere: Til juni åbner de for udenlandske turister igen

28/04/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Savner du at have sand mellem tæerne og nyde solen dagen lang? Så er der nu særdeles gode nyheder.

Mest læste i dag

Solskin, blåt hav, varme tempareturer, sangria og paella - hvis du længes efter disse ting, så kan du nu glæde dig til juni måned. Her åbner Spanien nemlig op for udenlandske turister igen.

Spanien er et af danskernes absolutte foretrukkende feriedestinationer - og mange længes formentlig efter at sætte sig på flyet og sætte kursen mod varmere himmelstrøg. 

Nu har den spanske turistdirektør Fernando Valdés meldt ud, at udenlandske turister igen er velkomne i Spanien om blot lidt over en måned. Meldingen kom fra ham under handelsorganisation World Travel & Tourism Councils møde i Mexico tirsdag. Det skriver The Guardian.

Hvis man som udenlandsk turist ønsker at rejse ind i Spanien, skal man have et coronapas, for at få adgang. 

Ifølge avisen Europapress.es er det enten en negativ test, at man er vaccineret, eller har været smittet, der i denne forbindelse er adgangsgivende til indrejse. 

Klar den 26. juni

Herhjemme anbefaler de danske myndigheder at danskerne først rejser på sommerferie i udlandet, når det fælles EU-rejsepas bliver indført. Det forventes at ske den 26. juni. Det fremgår af aftaleteksten om den gradvise genåbning for rejseaktiviteter.

I aftaleteksten står der om indførelse af EU-coronapasset:

"Indførelse af EU-coronapas vil gøre det muligt at holde sommerferie i Europa og modtage sommerturister i Danmark under forudsætning af, at man kan fremvise dokumentation på, at man enten er blevet testet negativ, er blevet vaccineret eller er tidligere smittet. Den endelige tilgang til anvendelsen af coronapasset afklares på baggrund af den endelige model, der fortsat er under forhandling i EU. Der forventes fortsat at være et krav om test efter indrejse for personer, der indrejser fra orange lande/regioner alene på baggrund af negativ test."

I Spanien er turismen yderst vigtig, den står nemlig for 12 procent af landets BNP.

 

 

 

 

Anbefalet til dig