Far idømt fængselsstraf: Bragte sin baby i livsfare

18/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
En far i Nordjylland er idømt fængselsstraf, efter af have bragt sin unge søns liv i fare

Mest læste i dag

I dag er dommen faldet i en alvorlig sag om en babydrengs sikkerhed.

I maj 2022 startede en sag om ruskevold mod en fem måneder gammel dreng, da en sundhedsplejerske under et besøg hos drengens forældre blev bekymret for størrelsen på drengens hoved. 

Sådan skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvor de afslører, at der nu er faldet dom i sagen. 

Drengen blev på grund af sundhedsplejerskens bekymring scannet på sygehuset, og her viste det sig, "at han havde nogle alvorlige blødninger i hjernen, som han blev akut behandlet for."

Drengen havde både "nye og lidt ældre blødninger," og hans lårben var desuden brækket. 

Det var ifølge lægerne "skader, som barnet ikke selv kunne have påført sig," og skaderne blev derfor anmeldt til Østjyllands Politi, som påbegyndte en efterforskning af sagen. 

Samtidig blev forældrene og barnet overført til familieinstitutionen 'Bethesda', og her bed faren blandt andet drengen i kinden, "så han fik et tydeligt bidemærke."

Den 32-årige far blev derfor varetægtsfængslet i sagen, og siden er det kommet frem, at faren desuden af flere omgang har "været lidt voldsom, når han skulle få barnet til at bøvse," ligesom han har rusket babyen voldsomt. 

Det har drengens mor blandt andet forklaret. 

Morens vidneudsagn sammenholdt med lægerapporter har gjort, at manden fredag blev dømt ved Retten i Randers, hvor han fik en ubetinget fængselsdom på ét år og 10 måneder. 

Specialanklager Lisbeth Weiss Petersen har udtalt:

"Det er en ulykkelig sag for alle involverede, men det kunne have gået endnu mere galt, for ifølge lægerne har barnet været i akut livsfare. Den 32-årige har ikke rusket barnet i ond hensigt, men han var alt, alt for voldsom [...], og han havde fået flere advarsler [...]. Retten vurderede ligesom anklagemyndigheden, at han var skyldig i grov og livsfarlig vold [...]."

Den 32-årige far nægtede sig i retten skyldig, og han har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.