Han er far til 550 børn og har doneret sæd i Danmark: Sagsøges for chokerende årsag

04/04/2023

Mathias Busekist

Foto: Twitter
Faren bliver nu hevet i retten.

Mest læste i dag

I Haag, Holland, er en sæddonor, der er far til omkring 550 børn, blevet sagsøgt, da hans store mængder sæd kan føre til en højere forekomst af utilsigtet incest.

Jonathan Jacob Meijer, en 41-årig musiker, har nemlig doneret sin sæd til hele tretten fertilitetsklinikker, hvoraf elleve ligger i Holland.

Ifølge The Times er han blevet anklaget for at have bedraget klinikker og for at have bragt børns mentale velbefindende i fare.

Meijer, der bor i Kenya, sagsøges af DonorKind Foundation, som repræsenterer 25 familier, herunder moderen til et af hans biologiske børn, der kommer fra Holland.

For at undgå utilsigtet indavl og for at beskytte afkommet mod det traume, der opstår, når de opdager, at de har mange halvsøskende, foreskriver de hollandske regler, at sæddonorer ikke må være knyttet til mere end 12 mødre eller være far til mere end 25 børn.

DonorKind Foundation har indledt en retssag mod Jonathan Jacob Meijer for at stoppe hans fortsatte donationer af sæd til flere kvinder.

DonorKind Foundation har anmodet om oplysninger om de klinikker, der har modtaget hans donationer, samt en bestemmelse om, at al opbevaret sæd skal destrueres, medmindre det på forhånd er arrangeret til en vordende mor. Dette blev rapporteret af The Telegraph.

"Vi tager aktion mod denne mand, fordi regeringen ikke gør noget. Han har en global rækkevidde via internettet, og han handler med store, internationale sædbanker," sagde formanden for DonorKind-fonden, Ties van der Meer, til avisen.

På trods af at Meijer er sortlistet i Holland, har han ifølge DonorKind angiveligt doneret sæd i udlandet til lande som Ukraine og Danmark.

Ifølge fondens påstande fortsatte donoren angiveligt uophørligt med at henvende sig til forældre via de sociale medier med henblik på insemination i hjemmet.

Eva, den mor, som har anlagt sag mod Meijer, udtalte, at hun ikke ville have valgt ham som donor, hvis hun havde vidst, at han var ansvarlig for at have leveret sæd til hundredvis af andre børn.

"Bare det at forestille sig det resultat, som dette kan have for mit barn, fylder mig med rædsel."