Faren er IKKE drevet over: Højeste antal smittede på et døgn

Nyheder
Foto: Shutterstock
Over 100.000 smittetilfælde på et døgn. Det er den skinbarlige virkelighed ude i verden. Imens lader Danmark som om, at problemet er løst.

Mest læste i dag

I Danmark begynder alt at ånde fred og idyl, og mange har tilsyneladende glemt, at coronavirussen stadig har godt fat rundt omkring i verdenen. Faktisk har virussen så gode kår, at WHO kan melde det højeste antal smittetilfælde på ét døgn. 

I alt er 106.000 bekræftede smittede kommet til statistikkerne i løbet af de sidste 24 timer. Den historie går ikke hånd i hånd med Danmarks genåbning og den mere og mere afslappede holdning til virussen.

Med nu mere end fem millioner bekræftede smittede og 325.000 dødsfald er pandemien slet ikke overstået. Særligt i lande som USA, Rusland, Brasilien og Indien løber virussen løbsk. 

Selvom man mange steder har fået kontrol over smittetrykket, og man i Danmark også er begyndt at få overblik over mørketal, så kan genåbningen af grænserne og danskerne lemfældige omgang med social distancering sagtens give anledning til bekymring. 

USA stadig det land med flest smittede

USA står stadig for en stor del af det samlede antal smittede. Med 1,5 mio smittetilfælde, er næsten en tredjedel af de bekræftede smittede fra USA. Rusland, Indien og Brasilien ser dog ud til at have fået et smitteproblem og kan inden længe få smittetilfældene til at eksplodere. 

Flere af de lande, som havde store problemer tidligt i pandemien er lige så stille ved at få kontrol over deres smittetryk.

Kina frygter ligeledes en anden bølge og har taget sine forholdsregler allerede.

 

 

Anbefalet til dig