Farlig bakterie koster endnu et menneskeliv

18/08/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Den livsfarlige bakterie Vibrio Vulnificus har kostet endnu et menneskeliv.

Mest læste i dag

En kunde på en restaurant i Florida er afgået ved døden efter at have spist en østers, der viste sig at have den livsfarlige bakterie Vibrio Vulnificus på sig.

Manden, som ikke er blevet navngivet, men som siges at være fra det sydlige Florida, havde tidligere på måneden besøgt det populære Rustic Inn Crabhouse i Fort Lauderdale og var blot én af ​​mange kunder den dag, der bestilte østers.

Dog var han den eneste kunde, der endte med at blive inficeret, og han måtte indlægges, før han døde.

Gary Oreal, leder af Rustic Inn, sagde, at manden var en tidligere medarbejder på restauranten.

Det skriver LADbible.

Efter manden var blevet indlagt, kom Florida Department of Health på kontrolbesøg hos restauranten - men de bestod med glans.

"Vi fik lov til at fortsætte med at sælge østers," fortæller Gary Oreal.

Efterfølgende blev det slået fast, at bakterien Vibrio Vulnificus var til stede i en af de østers, som manden havde indtaget.

Denne bakterie lever i vandmiljøer. Og den kan dermed inficere kroppen ved indtagelse af fødevarer fra havet, oftest østers, men kan også trænge ind i åbne sår ved badning i havet, skriver Naturguide.

Har kostet flere menneskeliv

Og det er langtfra første gang, at den farlige bakterie koster et menneskeliv.

Florida Department of Healths hjemmeside afslører, at der indtil videre har været 26 tilfælde af mennesker, der er blevet inficeret med Vibrio Vulnificus efter at have spist fødevarer fra havet i 2022. Seks af de mennesker, der blev inficeret, er døde.

Dr. Bamgboye fortalte CBS News , at de fleste mennesker kan bekæmpe infektionen, men den kan være livsfarlig, særligt hvis man i forvejen har et svækket immunforsvar.

Anbefalet til dig