Farlig ferie: Løve åbner bildør under safari

10/6/20 09:54

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelfoto af en løve. Man kan se visse ligheder med den omtalte "løve". Foto: Shutterstock.
En safaritur var meget tæt på at blive til mareridt, da en glubsk løve fik åbnet bildøren indtil en flok skrigende børn.

Hele episoden blev foreviget på video, så familien altid kan huske tilbage på det skræmmende øjeblik, hvor de var millimeter fra at blive spist af en sulten løve.

Troede ikke løven kunne åbne døren

Det kunne være endt helt galt, da en familie kørte forbi en flok løver på en safaritur. Det skriver Se&Hør. 

De kørte ellers fredeligt rundt og betragtede de smukke dyr, da en løve kommer tæt på bilen. Rutineret, virker det til, tager løven fat i dørhåndtaget med sin mund, og åbner døren. Det kunne godt ligne, at den før havde haft held med at skaffe aftensmad på den måde.

Og set fra løvens synspunkt er det der også en noget mere afslappet måde at skaffe en snack på, end at skulle jagte antiloper hele dagen.

Ikke desto mindre lykkes det, til familiens store forundring og skræk, løve at åbne bildøren. Heldigvis formår de hurtigt at klappe døren i, og få låst inden løven får sit gab ind i bilen, og kan tage for sig af retterne. I videoen kan man høre en af pigerne sige, at hun ikke troede, at løven kunne åbne døren.

I Zoologiske haver gør de ellers altid opmærksom på, at dørene skal være låst ved løverne, nok netop fordi de kender til løvernes gode evner for at åbne bildøre.

Som man kan se i videoen, så når løven heldigvis ikke så langt, og pigen har godt reflekser, og får hurtigt klappet døren i, men det kunne være end meget værre. 

Folk er tit dumdristige omkring de store dyr, og selvom man kan kæle med dem i serier som Tiger King, så er det ikke virkeligheden, derfor får folk tit et chok, over hvad de store smukke katte kan præstere.