Farlig trend blandt unge: Afhængige af at blive høj af kondomer

25/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Salget af kondomer med smag er skudt i vejret.

Mest læste i dag

I en bizar ny dille bruger unge mennesker efter sigende kondomer med smag for at blive høje.

Embedsmænd i Durgapur, en by i den indiske provins i Vestbengalen, er bekymrede efter at have set en stigning i efterspørgslen efter kondomer.

Lokale butiksejere fortæller, at de plejede at sælge tre eller fire pakker hver dag, men nu er der næsten aldrig nogen kondomer på hylderne.

En butiksejer spurgte angiveligt en ung mand, hvorfor han køber så mange kondomer, hvortil han svarede, at han bruger dem til at blive 'høj'.

News18 Bangla citerede en embedsmand for at forklare, at iblødsætning af kondomer med smag i varmt vand frigiver en aromatisk forbindelse.

Unge mennesker i Durgapur efterlader kondomerne i vandet i flere timer, før de drikker vandet, hvilket gør dem høje i omkring 10 til 12 timer. Det skriver Daily Star.

"Kondomer indeholder aromatiske forbindelser. Det nedbrydes for at danne alkohol. Det er vanedannende. Denne aromatiske forbindelse findes også i dendritlim. Så mange mennesker bruger også dendrit til afhængighed," sagde Dheeman Mandal, der arbejder på Durgapur Divisional Hospital.

Durgapur RE College Model School Kemilærer Nurul Haque forklarede, at langtidsopblødning af kondomer i varmt vand forårsager forgiftning på grund af nedbrydning af store organiske molekyler til alkoholiske forbindelser.

Kondomer er ikke de eneste husholdningsartikler, som folk i Indien har brugt til at blive høje.

Ifølge OpIndia bliver andre ting som hostesaft, lim, maling, neglelak, hånddesinfektionsmidler, aftershave, balsam eller Iodex fortsat brugt til at blive høj.

I Nigeria har der været boom i salget af tandpasta og skoblæk af lignende årsager.

Anbefalet til dig