Fastelavnsbolle-sæsonen er nu over os, og det betyder, at bagere og supermarkeder oversvømmes med et utal af forskellige varianter.
Som forbruger kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilke man bør købe, men B.T. har nu hjulpet danskerne ved at få kokken, Thomas Alcayaga, til at tage temperaturen på syv udvalgte luksus-fastelavnsboller.
Fastelavnsbollerne, der er blevet testet, er Bodenhoff, SuperBrugsen, Føtex, Lagkagehuset, Andersen Bakery, Meyers Bageri, Hart Bageri.
Vinderen af hele testen er fastelavnsbollen fra Hart Bageri, der står til 44 kroner og får seks ud af seks stjerner i testen.
Hvis man ikke er villig til at betale så mange penge for en fastelavnsbolle, så fås den billigste fastelavnsbolle i Føtex til 25 kroner, mens SuperBrugsen er lige i hælene, da fastelavnsbollen der koster 28 kroner.
Ifølge testen hænger pris og kvalitet dog sammen, da de to fastelavnsboller fra de populære dagligvarekæder får tre ud af seks stjerner.
Kun én fastelavnsbolle bliver vurderet lavere end tre stjerner, og det er Bodenhoffs til 35 kroner, som får to ud af seks stjerner med følgende begrundelse:
“Det er ret enkelt. Det er en gang flormelis og noget chokolade oven på. Det er wienerdej, der ligger i fine lag, og så er det bare creme. Smagsmæssigt vil jeg sige, at det måske bare bliver en lille smule kvalmt. På den anden side er det klassisk. Der er noget rart ved, at der ikke er alt muligt skrammel på. Men den skuffer. Den kan for lidt”, siger Thomas Alcayaga.
Lagkagehuset får fire stjerner, men både Andersen Bakery og Meyers Bageri får fem ud af seks stjerner.
Du kan se mere om testen og læse de forskellige begrundelser hos B.T. ved at klikke her.