FDM med advarsel til sine kunder: "Pas på falske mails"

Af: Kasper Rud

|

19/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
FDM opfordrer til, at man lige stiller sig selv nogle kontrolspørgsmål.

Lige nu læser andre også

Falske FDM-mails i omløb: Sådan undgår du svindel

En bølge af falske e-mails, der udgiver sig for at være fra FDM, rammer i øjeblikket danskernes indbakker. Svindlerne lokker med tilbud som "Bil Nødsæt" og misbruger FDMs logo og navn for at narre modtagere til at oplyse deres betalingskortdetaljer eller sprede virus.

Men FDM står ikke bag disse mails.

Ifølge IT-direktør Kenneth Messerschmidt fra FDM er phishing, hvor kendte organisationers identitet udnyttes, et stigende problem, som er svært at beskytte sig imod. "Det er vigtigt, at man som modtager altid forholder sig med en sund skepsis over for mails fra afsendere, man normalt ikke får mails fra, eller som på anden måde virker mistænkelige," siger han.

Messerschmidt nævner, at selvom phishing-mails ofte ser troværdige ud, afslører de sig tit ved stavefejl som "Bil Nødsæt" eller ved usædvanligt layout.

Det skriver FDM selv på sin hjemmeside.

FDM har advaret om de falske mails på deres hjemmeside og anmeldt dem til myndighederne. De anbefaler, at modtagere sletter mistænkelige e-mails uden at klikke på links, og kontakter deres pengeinstitut, hvis de ved en fejl har afgivet betalingsoplysninger.

For at beskytte sig mod phishing er der flere ting, man kan gøre:

  1. Vær skeptisk: Modtager du en mail, der beder om oplysninger, så spørg dig selv, om det virker sandsynligt. Vær ekstra opmærksom på mails med mange stavefejl eller dårlige oversættelser.

  2. Afgiv aldrig fortrolige oplysninger: Virksomheder eller myndigheder vil aldrig bede om betalingskortoplysninger, MitID eller login via e-mail.

  3. Undgå at klikke på links: Links i mistænkelige e-mails kan føre til ondsindet software. Klik derfor ikke på links fra ukendte afsendere.

  4. Tjek afsenderens mailadresse: Klik på afsenderens navn og tjek, om mailadressen ser korrekt ud. Svindlere bruger ofte adresser, der ligner de ægte.

  5. Kontakt virksomheden direkte: Ring til virksomheden via et kendt telefonnummer, ikke det oplyste i mailen, for at verificere mailens ægthed.

Svindelforsøg via e-mail er desværre blevet en del af hverdagen, og derfor er det afgørende at være opmærksom og skeptisk, når uventede beskeder dukker op.

Anbefalet til dig