FDM med godt nyt: Disse biler bliver billigere

Af: Lucas Andreas

|

19/01/2024

Foto: Nielsen Car Group
Foto: Nielsen Car Group
På trods af mange prisnedsættelser, kommer FDM stadig med godt nyt

Mest læste i dag

I løbet af det seneste år har elbilindustrien været arenaen for en intens priskrig, hvor toneangivende producenter som Volkswagen, BMW, Renault, Nissan og Tesla kæmper om at tilbyde forbrugerne de mest konkurrencedygtige priser. Denne priskrig har revolutioneret markedet og banet vejen for betydelige prisnedsættelser.

Nu forudser FDM om yderligere prisnedsættelser.

Det skriver TV2.

Priskrigen, der brød ud sidste år, har set bilproducenter som Volkswagen, BMW, Renault, Nissan, samt kinesiske aktører som Voyah og Hongqi, konkurrere om lavere priser på forskellige elbilmodeller. Tesla har også nedsat prisen på sin populære Model Y med yderligere 10 procent denne uge.

Og ifølge eksperter er der endnu større potentiale for prisfald i fremtiden

Forbrugerøkonom og chefkonsulent ved FDM, Ilyas Dogru, mener, at priserne muligvis vil fortsætte med at falde og ikke kun på grund af markante prisnedsættelser. Han påpeger, "De gode tilbud kommer ikke kun af store prisnedsættelser. De kan også komme som større udstyrspakker eller gode leasingtilbud."

Baggrunden for priskrigen kan spores tilbage til udfordringer som coronakrisen, forsyningsproblemer og krigen i Ukraine, der resulterede i øgede priser på biler. Dog har bilproduktionen nu genoptaget fuld kapacitet, og priskonkurrencen har intensiveret sig, især efter Tesla nedsatte priserne markant sidste år.

Dogru påpeger, at udover konkurrence er elbilernes produktionsomkostninger også faldet, hvilket har bidraget til prisfaldene. Han siger, "Samtidig er elbilerne blevet billigere at producere. Blandt andet fordi delkomponenter som råstoffet litium til bilernes batterier er faldet i pris."

Selvom elbiler allerede har oplevet betydelige prisfald, forventer Dogru yderligere prisjusteringer i fremtiden. Han bemærker, "Jeg tror ikke, vi kommer til at se prisfald på 50.000 kroner igen. Men vi kommer til at se flere prisjusteringer, hvor de fleste formentlig bliver nedad."

Brancheeksperter forventer, at producenter vil fortsætte med at gøre elbiler mere attraktive ved at tilbyde ekstraudstyr til gunstige priser. Administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, siger, "Det er da klart, at der bliver budt op til dans i branchen, og der er stor kamp om kunderne. Så det ser ikke ud til, at det bliver i 2024, at udviklingen stopper."

Selvom priserne på elbiler allerede er faldet betydeligt, er forventningen, at der er "stort potentiale" for yderligere prisfald, selvom det er svært at forudsige den nøjagtige bund. Dogru råder forbrugere til at tænke langsigtet, da faldende priser også påvirker brugtmarkedet og dermed kan påvirke værditabet på bilen. Han råder købere til at overveje deres behov og, hvis muligt, privatlease, hvis bilen ikke forventes at blive beholdt i mange år.

Anbefalet til dig