Fejl hos Motorregistret udløser efterbetaling: Stor gruppe bilejere får besked i e-Boks

Af: Lucas Andreas

|

04/07/2024

En stor gruppe bilejere kan se frem til en ekstra regning i deres e-Boks.

Lige nu læser andre også

Har du undret dig over at du er sluppet billigere end forventet, da du fik din seneste regning på grøn ejerafgift fra Motorstyrelsen?

Så er du måske ikke så heldig, som du i første omgang troede.

Motorstyrelsen har netop opdaget en fejl i Motorregistret som betyder, at mange bilejere igennem en periode har fået en for lille regning.

Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2021 blev der indført en ny periodisk afgift, CO2-ejerafgift, der blandt andet skal opkræves for plugin-hybridbiler med dieselmotor, som er indregistreret første gang 1. juli 2021 eller senere.

Derudover skal der også opkræves udligningsafgift af disse biler.

Udligningsafgiften er en afgift der skal sikre, at ejere af dieselbiler betaler en afgift, der kompenserer for den lavere energiafgift på diesel sammenlignet med benzin.

Fejlen hos Motorregistret ligger i, at Motorregistret ikke har været korrekt opdateret til at inkludere udligningsafgiften for dieseldrevne plug-in-hybridbiler registreret mellem 1. juli 2021 og 24. juni i år.

Bilejere får nu ekstraregning i e-Boks.

Det betyder, at bilerne i perioden ikke har betalt afgiften, og derfor har fået en markant mindre regning, end de egentlig skulle have haft.

Men det bliver der nu lavet om på.

Der vil nemlig komme opkrævninger direkte i e-Boks til flere tusinde bilejere.

Motorstyrelsen skriver følgende om opkrævningerne:

"Der bliver fremover opkrævet udligningsafgift af plugin-hybridbiler med dieselmotor, som bliver indregistreret første gang i Danmark fra og med 25. juni 2024 eller senere."

De bilejere, der er ramt af fejlen, vil nu ikke kun skulle betale fremtidige afgifter, men også efterbetale for den manglende afgift siden bilens registrering – dog højst tilbage til juli 2021.

Motorstyrelsen har endnu ikke specificeret, hvor mange bilejere der konkret vil blive mødt med tilbagebetalingskravet, men har fortalt, at du berørte bilejere vil modtage konkret besked i e-Boks.

Så meget koster udligningsafgiften for plug-in-hybridbiler.

Motorstyrelsen har oplyst, at udligningsafgiften for dieselbiler registreret efter 1. juli 2021 afhænger af bilens CO2-udledning.

For biler med en udledning under 58 gram pr. kilometer, som de fleste plugin-hybridbiler har, er der en årlig afgift på 320 kroner.

Anbefalet til dig