Fejl i coronapas skaber problemer for danskerne: Nu advarer Martin andre

Foto: Statens Serum Institut

En fejl i coronapasset har nu gjort en 7 ugers ferie meget besværlig for Martin og hans hustru.

Til nationen! skriver en frustreret mand. Han og hustruen skal på ferie - men i stedet for at se frem til 7 uger uden besvær og bøvl, skal de nu hele tiden huske på coronatests.

Både Martin og hans hustru er begge vaccineret to gange - altså "fuldt vaccineret". Martins kone blev tilbudt et tredje vaccinestik og det fik hun søndag. Men nu viser det sig, at et tredje vaccinestik laver rod i coronapasset.

Læs også

Fuppede med coronatest: Nu risikerer 18-årig udvisning

I hustruens coronapas ser det nu ud som om, at hun først lige har modtaget sit andet stik og derfor først har et gyldigt coronapas om 14 dage.

Står man derfor og skal rejse, men netop har modtaget sit tredje vaccinestik - så bør man altså være ekstra opmærksom.

Da coronapasset nu ikke er gyldigt før om 14 dage, skal Martins hustru nu testes på ferien og det er forbundet med både bøvl om omkostninger.

Skaber stor frustration 

"Rejsen bliver meget problematisk de første 14 dage da vi uden Coronapas jo er meget begrænset og er afhængig af, at kunne blive pcr-testet," lyder det fra Martin ifølge Ekstra Bladet

Sundhedsdatastyrelsen er blevet gjort opmærksom på fejlen, Styrelsen kan ikke oplyse, hvornår fejlen udbedres. Det forventes dog, at der kommer en tidshorisont senere i dag. 

Læs også

DR afslører: Kendt forfatter er vært på nyt program

Fejlen kan altså give udfordringer, hvis man skal rejse til lande, som først anser borgere som færdigvaccineret efter en karensperiode efter andet stik. Idet den første vaccination i øjeblikket ikke vises, vil det i passet se ud, som om at færdigvaccinationen først er sket for ganske nylig, skriver DR. 

Opfordringen lyder i mellemtiden på, at personer der skal ud at rejse, må lade sig PCR-teste som dokumentation.