Fejl koster Bagedyst-stjerne dyrt: "Den fejl kostede mig lidt over 150.000 kroner"

I 2015 deltog Ditte Julie Jensen i DR-programmet 'Den store bagedyst'. Her ses hun med Micki Cheng, Pernille Stigsgaard Morthensen og Liv Martine Hansen. Foto: DR

Selv en lille fejl kan ende med at koste rigtig dyrt.

I 2015 deltog Ditte Julie Jensen i Den store bagedyst, her røg hun ud i semifinalen - men i 2018 tog hun revanche og vandt sammen med Liv Martine Den store jule- og nytårsbagedyst. 

Senest har hun været aktuel i programmet Over Atlanten.

Derudover kan hun både skrive kagebogsforfatter, kageskribent, foredragsholder, TV-kok og iværksætter på CV'et. Derudover er hun også indehaver af- og designer bag stelserien By Ditte Julie., samt indehaver af eget forlag. 

Læs også

Stor nyhed til Ulf Pilgaard: Første gang nogensinde

Det er netop Ditte Julie Jensens seneste bog, der pludselig kom til at koste dyrt. Der var nemlig en trykfejl på bogen, der ikke var helt billig at rette op på.

I maj fik hun trykt intet mindre end 3.000 eksemplarer af sin nye bog, der er udgivet ieget forlag. Men blot få dage før at trykkeriet skal sende de færdige kogebøger ud, opdager de en fejl i titlen på bogens ryg. 

Bogen som har titlen "Sommerdrømme" havde nemlig i stedet fået trykt navnet "SommerERdrømme" på ryggen, det fortæller Ditte Julie Jensen i et opslag på Facebook.

Instagram kom til undsætning 

Hele den uheldige episode delte hun på sin Instagram-profil, hvor hun har over 114.000 følgere. 

Det endte med at give hende inspiration og hjælp til at komme ud af den bekostelige affære. 

På Facebook fortæller hun om hele situationen og om delingen på Instagram.

"Søndag aften besluttede jeg at dele en lille historie, om en lille fejl, som fik store konsekvenser for min forretning. Særligt økonomisk! I maj udgav jeg min 5. kogebog i eget forlag, og fik trykt 3000 bøger. Få dage før den skal sendes fra trykkeriet opdager de en fejl på bogens ryg. Bogen hedder Sommerdrømme, men på ryggen stod der “SommerERdrømme”. Bogen var solgt ind mange steder, og måtte trykkes om, men den fejl kostede mig lidt over 150.000,-" skriver Ditte Julie Jensen og fortæller videre, at Corona-pandemien har haft stor betydning for, at fejlen gjorde ekstra ondt.

Læs også

Stine melder ud: Det drømmer vi om

"Det er en lille fejl, men meget betydelig i tiden efter corona. En fejl, som ville have gjort ondt, men ikke SÅ ondt, som den kom til. Men det skyldes bl.a. også covid-19 hapsede hele mit overskud fra forrige år," lyder det.

Heldigvis kom hendes mange følgere til hjælp, da hun spurgte om råd på det sociale medie.

"Instagram var hurtige, og lavede fejlen om, og bogen fik “nyt” navn “Sommer ER Drømme”. 3000 fejltrykte bøger, som jeg ikke anede, hvad jeg skulle stille op med, blev sat til salg med 40% rabat i går, mandag kl. 10.30. Og i dag er der KUN 450 bøger tilbage," lyder det fra den glade Bagedyst-stjerne, der også skriver, at hun har grædt af glæde.