Fejrer Prins Christian på helt særlig måde

15/10/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Steen Brogaard
I anledning af prins Christians fødselsdag har Kongehuset sendt to nye billeder på gaden

Mest læste i dag

I dag går Dannebrog helt til tops af en særlig grund. Det er nemlig præcis 16 år siden, at kronrprins Frederik og kronprinsesse Mary blev forældre for første gang. Fredag er det 16 år siden, at prins Christians kom til verden på Rigshospitalet i København.

I den forbindelse har Kongehuset offentliggjort en række nye billeder, der viser, at prinsen af Danmark ikke længere er en dreng. 

Prins Christian blev som nævnt født på Rigshospitalet, hvor han kom til verden klokken 01.57. Den nnyfødte prins vejede 3,5 kilo og var 51 cm lang. Prinsens fulde navn er Christian Valdemar Henri John. Udover at være prins til Danmark, så er han ligeledes greve af Monpezat.

Prins Christian blev døbt 21. januar 2006 i Christiansborg Slotskirke. Han indgår i arvefølgen til den danske trone efter sin far kronprins Frederik. Efter sommerferien i år gik han i gang med sin gymnasielle uddannelse, som han tager på kostskolen Herluftsholm. Det betyder, at prinsen er flyttet hjemmefra og bor på skolen, der ligger i Næstved i et gammel kloster lige ned til Suseåen 

Offentliggør nye billeder

For at fejre prinsens fødselsdag har kongehuset fremvist to nye billeder, der viser at prinsen er ved at blive voksen.

Billederne er blandt andet blevet offentliggjort på Kongehusets profil på Instagram. Her vækker de begejstring blandt brugerne, hvor kommentarfeltet oversvømmer med roser af den voksenudseende prins og lykønkninger på hans store dag. 

Foto: Steen Brogaard

 

Foto: Steen Brogaard

 

Du kan se de fire billeder herunder. Hvilket et er din favorit? Deltag i debatten på vores Facebook-side.  

 

Anbefalet til dig