Felix Smith med opråb til danskere: Tænk jer nu om

10/11/2021

Julie Møller

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix.
“Vi overvejer køb af brugt bil mere end af hund i det her land. Undersøg for pokker det nu," lyder det fra Felix Smith.

Mest læste i dag

Det er sket en eksplosion i salget af ulovlige hundehvalpe. Antallet af importerede hvalpe er steget de sidste fem år i Danmark, hvor tallet er gået fra 1.224 til knap 4.500 hvalpe.

På baggrund af den triste nyhed var tv-vært Felix Smith i sidste uge inviteret i ‘Aftenshowet’ på DR.

Felix Smith er hundemenneske med stort H, og han mener, at danskerne bør tænke sig om, før de anskaffer sig en hund. 

Han er gået ind i kampen mod ulovlig import af hvalpe fra såkaldte europæiske hvalpefabrikker. "Det er en katastrofe, og det skal stoppes," lød det blandt andet fra Felix Smith. Samtidig mener han også, at kommende hundeejere skal tænke sig ekstra godt om, når de ønsker at udvide familien med en hund.

“Vi overvejer køb af brugt bil mere end af hund i det her land. Undersøg for pokker det nu. Du vil gerne vide, om bilen har fået passet sin service. Er der bare den mindste mistanke, om at stedet ikke er i orden, så skal man gå derfra,” lyder det fra tv-værten.

Vil have indført hundelov

For at komme problemet til livs vil Dyreværnet have indført en ny lov. 

“Freyas lov skal forhindre ulovlig import af hvalpe fra de mange europæiske hvalpefabrikker ved at ulovliggøre, at hundehvalpe opkøbes og videresælges af tredjepart. Således må hvalpe kun sælges til blivende hjem direkte fra opdrætter eller fra et internat,” lyder det på Borgerforslag.dk.

Importerede hvalpe, der opkøbes af hvalpe-handlere og transporteres over den danske grænse for at blive solgt til familier i Danmark, lider både fysisk og mentalt. Deres manglende sundhed og trivsel kan give store omkostninger for de nye ejere, forklares det yderligere.

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig