Ferie advarsel: Forbudt at bære fodboldtrøjer og badeshorts på feriesteder på Mallorca

18/6/22 08:51

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Feriegæster der besøger restauranter og natklubber, på et af Mallorcas mest eftertragtede fest-feriesteder, bliver nu advaret om, at de ikke får lov til at komme ind, hvis de bærer fodboldtrøjer eller badeshorts.

Erhvervsleder i Playa de Palma siger, at de allerede er trætte af den såkaldte “berusede turisme”, til trods for, at sæsonen kun lige er begyndt.

Nu har en gruppe restauranter på feriestedet, slået sig sammen for, at indføre en ny dresscode, som alle turister skal følge, for ellers bliver de simpelthen nægtet adgang. Det skriver The Sun.

Det forbudte tøj omfatter:

  • Toppe uden stropper

  • Badebukser

  • Badedragter 

  • Alle accessories købt af gadesælgere, såsom guldkæder eller selvlysende hatte

  • Fodboldtrøjer

Forbuddet gælder hos elleve restauranter i øjeblikket, alle forbundet med Palma Beach mærket, men andre vil sandsynligvis følge trop.

Natklubberne har placeret QR-koder ved indgangen, så kunderne kan se hvad dresscoden er. 

Juanmi Ferrer, der er administrerende direktør for Palma Beach sagde: 

“Situationen på offentlige gader er allerede værre nu end i 2017, 2018 og 2019. Vi betragter allerede sæsonen som tabt i forhold til uhøflighed.

“Vi har brug for støtte fra politiet, for hverken virksomhederne eller beboerne kan stoppe det.”

Hvis en turist er iført tøj, der viser logoet for en virksomhed der “der promoverer beruset turisme”, vil de også blive udelukket. 

Playa de Palma er fyldt med gadesælgere og butikker der sælger rigtige turist accessories, såsom store finurlige hatte eller solbriller med lys i.  

De restauranter, der er involveret i de nye regler, siger, at disse ting ikke passer ind i den atmosfære de gerne vil have på kvalitets restauranterne og at det kun er simpelt tøj der er tilladt. 

De har advaret om, at selv om der kan være en vis fleksibilitet i løbet af dagen, vil der være nultolerance om aftenen og natten. 

Juanmi Ferrer sagde, at målet ikke er, at forbyde, men at “genopdrage” turisterne gennem “venlige måder at kommunikere på”, så de forhåbentlig indser, at deres attituder skal ændres ved de næste besøg. 

Hotelejere fortalte den spanske avis Diario De Mallorca, at politiet ikke var i stand til, at stoppe gadefester eller større grupper af turister, der blot søger at blive fulde på offentlige gader eller på stranden. 

Lederen for Palm Beach, Pedro Marín, sagde, at disse turister normalt booker meget lidt i forvejen, bliver tre eller fire nætter og bruger mellem 200 til 300 kroner om dagen, hovedsageligt på alkohol som de drikker på gaden.

De ankommer til deres hoteller om morgenen og kan ikke engang gå, fordi de er så fulde og selv deres rejsekammerater lader dem være i fred og lader dem ligge på fortovet og sove rusen ud. 

Ledere på feriestedet siger, at politibetjente bør kunne pålægge bøder på stedet, som det sker i andre lande, da hovedproblemet er på gaderne.