Ferie advarsel: Prisen på at flyve kommer til at stige

Af: Naja Radik

|

12/07/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En hasteadvarsel om flybilletter, er blevet udsendt, mens familier forbereder sig på, at tage af sted på deres sommerferie.

Lige nu læser andre også

Transportchefer i Storbritannien, har advaret om, at billetpriserne vil stige midt i de flyaflysninger, der sker på tværs af flyselskaber.

Man er endda gået så langt, som til at sige, at: 

Flyvning uden tvivl vil være dyrere for forbrugerne.” 

Afsløringen betyder, at familier, der ønsker at rejse væk, kan stå over for en dyr sommer, midt i det kaos, der sker i lufthavnene.

Konkurrencen om, at gøre krav på pladser på fly, er vokset på grund af aflysningerne, og det får billetpriserne til at stige.

Tidligere på ugen meddelte British Airways, at de vil aflyse flere tusinde flyvninger denne sommer, da tidligere nedskæringer i tidsplanen, der havde til formål at lette forstyrrelser, ikke fungerede.

Flyselskabet sagde i en udtalelse, at det “beklageligvis”, var blevet nødvendigt, at yderligere reducere sine flyvninger. 

Titusinder af passagerer vil blive berørt af de aflyste flyvninger.

Easyjet har også aflyst omkring titusinder flyvninger mellem juli og september, hvilket påvirker 1,5 millioner mennesker.

Willie Walsh, generaldirektør for det international Air Transport Association, sagde forleden, at han troede, at stigende oliepriser på grund af krigen i Ukraine og de mange flyaflysninger, vil påvirke priserne på billetterne.

Han fortalte ifølge The Sun

“Flyvninger bliver dyrere på grund af den høje oliepris, og det har været klart for alle, at det vil blive afspejlet i højere billetpriser.”

“Flyvning vil uden tvivl være dyrere for forbrugerne.” 

“Olie er det største enkeltstående element i et flyselskabs omkostningsbase. Det er uundgåeligt, at de høje oliepriser i sidste ende, vil blive sendt videre til forbrugerne.”

Walsh sagde også, at han var enig i flyaflysninger, da det gjorde det muligt for flyselskaber, at omlægge på grund af personalemangel.

Han sagde: 

“Jeg mener, at det er rigtigt, at disse aflysninger foretages tidligt, fordi det vil gøre det muligt for flyselskaber og deres kunder, at tilpasse sig de reviderede tidsplaner.” 

“Jeg forventer faktisk, at folk kan rejse væk. Jeg tror, der vil være nogle forstyrrelser, men jeg tror ikke, det vil være i den skala, vi har set til dato.” 

“Jeg tror på, at der er løsninger, der er blevet sat på plads.”

Personalemangel i lufthavne har ført til uger med afbrydelser, flyaflysninger og frustrerende lange køer for rejsende. 

Dette kommer oven på to års vanskeligheder for luftfartsindustrien på grund af covid-19.

Anbefalet til dig