Ferie advarsel til Spanien og Portugal: Hoteller i ren kaos

10/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Hoteller i Spanien og Portugal er blevet ramt af kaos, på grund af personalemangel midt i feriesæsonen.

Mest læste i dag

Hotel- og restaurationsbranchen oplever i øjeblikket en enorm mangel på personale, hvilket kan skabe problemer på hoteller, barer og restauranter.

Turistchefer kæmper for, at besætte de anslåede 200.000 ledige stillinger på feriesteder over hele landet. 

Dette sker, efter at mange europæere, gør sig klar til sommerferie til steder som Spanien og Portugal. 

Tusindvis af medarbejdere rejste, da internationale rejser lukkede ned på grund af pandemien, og mange er ikke vendt tilbage. 

Desperate arbejdsgivere tilbyder nu, incitamenter som større lønninger, gratis indkvartering og kontante bonusser til at besætte ledige stillinger.

Gabriel Escarrer, administrerende direktør for Mallorca hotelkæden, Melia, sagde, at oplevelsen føltes som, at skulle starte hele branchen forfra igen.

Han fortalte ifølge The Sun

“Mange medarbejdere har besluttet at skifte til andre brancher, så vi starter en industri fra bunden, og vi er nødt til at kæmpe for at finde talent.”

Officielle data tyder på, at personalet, der arbejder i barer og restauranter, har set lønninger stige med 60 procent, men turistindustrien er stadig en af lave betalte sektorer. 

Escarrers firma er begyndt, at tilbyde indkvartering til nogle medarbejdere, for at friste dem tilbage til turistbranchen.

Spørgsmålet om personalemangel er et særligt presserende problem i Spanien og Portugal, hvor turismen tegner sig for henholdsvis 13 og 15 procent af den økonomiske produktion før pandemien.

Problemer med personalemangel kommer oven i andre problemer for rejsende, herunder personale der strejker rundt omkring i lufthavnene.

Anbefalet til dig