Fezco blev efterladt af sin ejer: Sagde at den var homoseksuel

23/3/22 07:40

Ida Hansson

Foto: Stanly County Animal Protective Services
Lille Fezco blev efterladt på et internat.

Den lille hund blev afleveret på et dyreinternat, efter at hans ejere stemplede ham som homoseksuel,  efter at have 'humpet' en hanhund.

Krisecentret i North Carolina bad frivillige om hjælp til at huse Fezco, indtil han er adopteret, efter at hans ejere så ham 'opføre sig på måder', de ikke godkender. Det skriver blandt andre DailyMail.

Hunden, hvis race er ukendt, er venlig og kan lide andre mennesker og dyr, konstaterer krisecentret.

Foto: Stanly County Animal Protective Services

Foto: Stanly County Animal Protective Services

Hunden adfærd kan ifølge ASPCA være en del af en helt normal legeadfærd for kæledyr, og ikke nødvendigvis et udtryk for deres seksualitet.

Hvalpe 'humper' ofte legekammerater, mennesker og legetøj, indtil de når seksuel modenhed, mens kastrerede eller steriliserede han- eller hunhunde kan fortsætte med at gøre det, fordi de godt kan lide det.

Adfærden kan også være for at vise social status eller kontrol, siger ASPCA.

Ifølge Scientific American er homoseksuel adfærd er blevet noteret hos over 1.500 dyrearter.

Dyr, der er blevet observeret engagere sig i seksuel adfærd af samme køn, omfatter elefanter, giraffer, delfiner, pingviner, japanske makakaber og løver, oplyser PETA.

Forekomsten af han-pingviner i langvarige forhold er blevet noteret i London Zoo, med pingvinerne Ronnie og Reggie, og i Central Park Zoo, med pingvinerne Roy og Silo.

Han-giraffer er kendt for at gnide deres nakke langs hinandens kroppe og bruge mange timer på at bejle til- og kærtegne deres potentielle partner. Forskere har også 'observeret hanløver, der nusser og kærtegner hinanden'.