Fie Laursen bryder tavsheden: Derfor forsøgte jeg at begå selvmord

25/1/21 10:00

Christian Granhøj Skouboe

Fie Laursen er omdrejningspunktet i en ny dokumentar fra DR. Foto: August Ingemann
Hun fandt sig pludseligt i "et sort hul" i løbet af sommeren 2019. Det førte til, at den populære influencer forsøgte at begå selvmord. Det lykkedes ikke. Nu taler hun ud i en ny dokumentar fra DR.

Fie Laursen er en af de danskere, som de fleste er på fornavn med. 

Hun er også en af den slags kendisser, som de fleste har en holdning til. Trods sin unge alder har Fie Laursen trukket overskrifter i medier landet over for sine optrædender på Youtube, i reality tv og for sine valg af samarbejdspartnere på de sociale medier, der fra tid til anden har fået massiv kritik til at rejse sig over den unge kvinde. 

I en ny serie på DR følger et kamerahold den unge influencer tæt. Dokumentaren starter to måneder efter en begivenhed, der blev skelsættende for den unge kvinde. I sommeren 2019 forsøgte Fie Laursen nemlig at begå selvmord. 

Meget destruktivt

Selvmordsforsøgte fandt sted en dag, hvor Fie Laursen befandt sig hjemme hos sine forældre. Hun valgte at tage alt det medicin, der var i skabet og gå sig en tur, fortæller hun i den nye dokumentar. Hun offentliggjorde dengang et afskedsbrev på Instagram.

Nu åbner hun for første gang op årsagen til, at hun var kommet så langt ned, at hun forsøgte at tage sit eget liv. 

"Jeg var i et parforhold, som jeg var meget destruktivt, og jeg oplevede, at mine grænser blev overtrådt. Og mine venner og familie sagde, jeg skulle gå, men det gjorde jeg ikke, før det hele var for sent, og jeg fandt mig selv i et sort hul, hvor det hele blev værre og værre," udtaler Fie Laursen i dokumentaren. 

"Altså jeg røg ned i sådan noget, hvor jeg havde sådan en følelse af, at hvis jeg dør, så dør jeg. Jeg tager de stoffer, der er, og hvis jeg dør, så dør jeg. Og så vågnede jeg bare op en morgen og tænkte: “Det er i dag.” Det var bare den morgen, jeg kunne mærke, at nu kunne jeg bare ikke mere."

Går du med selvmordstanker?

Tag kontakt til Livslinien, hvis du har selvmordstanker eller er i anden alvorlig livskrise, eller hvis du er pårørende eller efterladt til selvmord.

  • Telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05
  • Netrådgivning alle ugens dage på www.skrivdet.dk
  • Chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17