Field's skyderiet: Nu kommer kongehuset med en officiel udtalelse

04/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu har kongehuset reageret på skyderiet i Field's.

Mest læste i dag

Søndag aften omkring 17:30 fik Københavns Politi en anmeldelse omkring skyderi ved shoppingcentret Fields i Ørestad, København. Det viste sig også at være sandt, da minimum én gerningsmand skød og dræbte/sårede flere mennesker. Det reelle tal er ikke offentliggjort endnu.

Det har allerede nu skabt store rystelser nationalt i Danmark, men nyheden har også fundet vej til flere internationale medier. Som en en direkte reaktion på hændelsen, valgte kongehuset at aflyse et arrangement ombord på Kongeskibet Dannebrog.

Her skulle der have været afholdt middag for at afslutte Tour de France i Danmark, men sådan blev det ikke.

Nu er både dronning Margrethe og kronprinsparret kommet med en officiel udtalelse omkring den frygtelige hændelse søndag aften. Kongehuset er ikke overraskende dybt chokeret over situationen.

- Vi har her til aften modtaget den chokerende meddelelse om de alvorlige hændelser i København tidligere i dag. Vi kender endnu ikke tragediens fulde omfang, men det ligger allerede fast, at flere mennesker har mistet livet, og at endnu flere er såret. Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien. Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.

Dronningen og Kronprinsparret

Foto: Instagram

Anbefalet til dig