Fighter Wing skal spare flere millioner: Flyvestation Skrydstrup dropper træningsøvelser

Af: Kasper Rud

|

18/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flyvestation Skrydstrup dropper træningsøvelser på grund af besparelser.

Lige nu læser andre også

Fighter Wing Skrydstrup er en central del af Danmarks luftforsvar, beliggende i Sønderjylland.

Flyvestationen spiller en afgørende rolle i både nationale og internationale operationer, og er kendt for sin høje beredskab og ekspertise inden for militær luftfart.

Fighter Wing Skrydstrup på sparekurs: Øvelser droppet og ansættelser stoppet

Militærbesparelser rammer Fighter Wing Skrydstrup hårdt, da flyvestationen står overfor at skulle spare 41,5 millioner kroner resten af året. Denne økonomiske udfordring tvinger stationen til at tage drastiske skridt, herunder ansættelsesstop og aflysning af træningsøvelser.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge P4 Syd- og Sønderjylland er flere planlagte øvelser blevet aflyst, og ansættelse af nødvendigt mandskab er sat på pause. Desuden er nuværende ansatte blevet sendt hjem på afspadsering for at reducere omkostningerne.

Forsvarsanalytiker Mads Korsager fra DR udtaler, at dette vil have betydelige konsekvenser for militærets færdigheder: "Der er planlagt alt for mange aktiviteter på skoleskemaet. Og flere end der er penge til."

Generalmajor Jan Damm forklarer til P4, at flyvestationen nu er tvunget til at bruge deres egenkapital, hvilket kan have alvorlige konsekvenser i fremtiden. "Vi skal være påpasselige med at spise af egenkapitalen, for ellers kan vi risikere på et tidspunkt ikke at være i stand til at løse opgaver," advarer han.

Denne økonomiske situation kommer på et tidspunkt, hvor det danske forsvar generelt er under pres for at optimere ressourcerne. Fighter Wing Skrydstrup er en central del af Danmarks forsvarskapacitet, og de økonomiske nedskæringer vækker bekymring blandt både militærfolk og forsvarseksperter.

Flyvestationen Skrydstrup er afgørende for Danmarks luftforsvar og spiller en vital rolle i internationale operationer. Med de nuværende økonomiske begrænsninger er der frygt for, at stationens evne til at udføre sine missioner effektivt vil blive kompromitteret.

"Vi står overfor en betydelig udfordring med at opretholde den nødvendige beredskab og træning med de nuværende midler," udtaler en kilde tæt på situationen.

Disse besparelser er en del af en bredere strategi for at balancere forsvarsbudgettet, men konsekvenserne mærkes allerede på grundniveau. For at kunne fortsætte med at beskytte Danmark og deltage i internationale operationer, skal Fighter Wing Skrydstrup og resten af det danske forsvar finde en vej gennem denne økonomiske krise uden at kompromittere sikkerheden.

Anbefalet til dig