Fik næsten 100 millioner skattekroner i tilskud: Nu er selskab konkurs

13/12/22 18:20

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Det danske selskab, der gennem årene har tilført næsten 100 millioner skattekroner, er gået konkurs.

Bikeshare Danmark A/S er et dansk selskab, der er ejet og drevet af By- og Pendlercykler Fonden, hvorigennem de driver konceptet Bycyklen. Og så er det konkurs.

Selskabet havde stillet en række hvide el-bycykler til rådighed, som man har kunnet leje i København, på Frederiksberg og i Rødovre.

Ifølge B.T. har selskabet selv valgt at indgive en konkursbegæring, hvilket selskabet oplyser på sin hjemmeside.

Selskabet er blevet ramt af konkurs, efter både København Kommune, Frederiksberg Kommune, Rødovre Kommune samt DSB har valgt at lukke i for pengetilførslen. Derfor har det ikke været muligt at få tilført midler til at videreføre driften.

Hertil har der været forsøgt at undgå konkursen på anden vis. Blandt andet har man forsøgt at få opbakning til at fortsætte Bycyklen, men denne gang som en reklamefinansieret tjeneste. Det har dog ikke været muligt at gøre dette.

Som et resultat af dette, har man i bestyrelsen i Bikeshare Danmark A/S valgt at indgive en konkursbegæring den 9. december. Det betyder også, at det ikke længere er muligt at cykle rundt på de hvide bycykler.

Tidligere har B.T. desuden afdækket, at det ikke har været helt billigt for de tre førnævnte kommuner samt DSB at være involveret i Bycyklen.

For at starte og holde gang i konceptet med de hvide el-bycykler, er der nemlig blevet skudt intet mindre end 95,8 millioner skattekroner i selskabet.

I og med, at der nu er blevet indgivet en konkursbegæring af bestyrelsen af selskabet, står det altså klart, at de mange millioner af skattekroner er blevet brugt - og at egenkapitalen i selskabet er i minus.

Bycyklerne blev sat på gaden i 2014 med en vision om at mindske antallet af biler på gaden.

Siden da har selskabet fået tilført årlige tilskud på næsten 12 millioner kroner fra DSB samt de tre førnævnte kommuner. Til trods for dette, har det ikke være muligt at gøre konceptet til en succes.