Godt nyt til danskerne: Ekstra skattelettelser på vej

09/09/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der kommer skattelettelser for mere end de planlagte fem milliarder kroner.

Mest læste i dag

Det var næsten med ét, da en hel række borgmestre fra Socialdemokratiet fremsatte et krav om at tankerne om ekstra skattelettelser skulle smides væk, at finansminister Nicolai Wammen svarede med den kolde skulder.

Borgmestrene, der tæller 13 styks, meldte sammen ud, at de indledende skattelettelser for fem milliarder er nok. Begrundelsen hedder, at velfærden har det så svært, at de ekstra mønter, man har i statskassen, bør investeres her.

Men Nicolai Wammen skubbede ønsket til side.

Han slår i den forbindelse fast, at der kommer skattelettelser, som vil række udover de skattelettelser for fem milliarder kroner, som Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne aftalte i regeringsgrundlaget, da regeringen blev dannet i december.

"Når vi skal lave en 2030-plan, så kommer til fremlægge skattelettelser. I den plan vil der være store investeringer i vores velfærd, og der vil også være skattelettelser til danskerne," siger han i et interview med DR og uddyber:

"Der vil være mere velfærd end det, vi allerede har meldt på banen, og der vil også være flere skattelettelser, end det, vi præsenterede i forbindelse med, at regeringen blev dannet."

Dermed har Nicolai Wammen, modsat statsminister Mette Frederiksen, som ikke har ønsket at melde ud med noget endeligt, bekræftet, at der kommer ekstra skattelettelser.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor store de kommende skattelettelser bliver.

Det var især Venstre, der talte for ekstra skattelettelser udover de skattelettelser for fem milliarder, som ellers var aftalt.

Venstre skulle siden have fået ønskede tilkendelser til kravet fra statsminister Mette Frederiksen, selv om det ikke var nok til at bekræfte, at der ville komme ekstra skattelettelser.

Men det gør Nicolai Wammen altså nu.

Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre har allerede aftalt en række skattelettelser, herunder:

Beskæftigelsesfradrag forhøjes fra 10,65 til 12,75 procent

Det maksimale fradrag øges fra 44.800 kroner til 53.600 kroner.

I 2024 skal der betales topskat på 15 procent for årsindtægter over 640.104 kr.

Anbefalet til dig