Finansordfører fravalgt DR-finansdebat - Årsagen bag er rystende

07/04/2023

Nicolai Haugsted

“Det er sku langt ude” mener ordføreren

Mest læste i dag

“Vil gerne have en kvinde! Dig eller Støjberg”.

Sådan lød svaret kort og kontant til Danmarksdemokraternes Susie Jessen, da DR torsdag eftermiddag kontakte hende via. SMS, om hvorvidt hun ville være interesseret i at deltage i P1 Debat, skriver B.T.

Emnet radiodebatten, der stod til at finde sted den 11. april, skulle omhandle, ville specifikt være Danmarksdemokraternes finanslovsforslag. 

Her ville det oplagte spørgsmål formentlig være: Hvorfor ikke spørge partiets finansordfører, Dennis Flydtkjær, om han ville deltage i debatten, frem for Jessen eller Støjberg?

Det selv samme spørgsmål stillede Susie Jessen personen i den anden ende af SMS-korrespondancen. Og svaret: “Vil gerne have en kvinde! Dig eller Støjberg”.

Og måske forståeligt nok, tog finansordfører Dennis Flydtkjær langt fra nyheden med en god smag i munden.

“Det er Danmarksdemokraternes finanslovsudspil, som skulle debatteres i det program. Jeg er Danmarksdemokraternes finansordfører, og jeg har brugt fire måneder på at udarbejde det, og så skriver DR, at de gerne vil have en kvinde” lyder udtalelsen fra Flydtkjær, der har en klar konklusion bag DR’s valg - eller fravalg - af debattører.

“Det er helt åbenlyst kønnet, der er afgørende for DR. Det er så dumt. Det er både en hån mod mig og mod Sussie Jessen og Inger Støjberg, der blev spurgt, alene fordi de er kvinder”.

B.T. har i den forbindelse forsøgt at komme i kontakt med DR, og stille et konkret interview om netop sagen, men uden held.

I stedet har DRs presseafdeling sendt en skriftlig kommentar til mediet:

"Vi kan godt se, at sms´en (til Sussie Jessen, red.) er noget kluntet formuleret og skaber et fejlfokus. Generelt er det sådan i P1 Debat, at de medvirkende aldrig nogensinde bliver valgt til eller fra alene på baggrund af deres køn. Vi har fokus på mangfoldighed og repræsentation i vores programmer, så de medvirkende afspejler Danmarks befolkning" skriver Mette-Line Thorup, der er redaktionschef for Kultur, Lyd og Debat hos DR.

Debatten er sidenhen blevet skrinlagt, da et andet og “endnu mere aktuelt emne skal debatteres i stedet”, forklarer Thorup.

Flydtkjær har taget et screenshot af den kontroversielle SMS-korrespondance, og delt det på hans private Twitter-profil. Du kan se samtalen her: