Fire ældre kvinder i samme by ringet op af ‘bankfolk’: Snydt for over 25.000 kroner

Af: Mie M.B

|

12/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Noget tyder på at det kan være de samme mænd der står bag

Lige nu læser andre også

Flere ældre kvinder i Holstebro blev den 11. januar narret af falske bankfolk, der udgav sig for at ringe fra deres bank og narrede dem til at afgive kortoplysninger. Ifølge lokalpolitiet lykkedes det de kriminelle at franarre oplysninger fra fire kvinder i alderen 71, 76, 79 og 88 år. Det skriver TVMidtvest.

"Falske bankbud" er en velkendt svindelmetode, hvor kriminelle udgiver sig for at være fra banken for at franarre især ældre personer deres hævekortoplysninger. Politiet i Holstebro mener, at det kan være den samme gerningsmand involveret i nogle af disse sager.

Politassistent Mathias Sørensen fra lokalpolitiet i Holstebro udtaler, "I alle fire sager er man gået efter det ældre segment. Der er noget ved signalementet, der antyder, at det skulle være samme gerningsmand i nogle af sagerne."

I alle fire tilfælde ringede svindlerne først kvinderne op, udgav sig for at være fra banken og narrede dem derefter til at afgive kortoplysninger og pinkoder, enten via telefonen eller ved fysisk fremmøde. Tre af kvinderne blev advaret om, at der var blevet overført et større beløb til en konto i Spanien, som kun kunne stoppes ved at udlevere kortoplysningerne.

Den 76-årige kvinde blev narret til at afgive 10.000 kroner, mens det for den 88-årige kostede 15.000 kroner.

Politiet advarer kraftigt mod at udlevere kortoplysninger over telefonen og påpeger, at "banker vil aldrig ringe og bede om udlevering af dankort og pinkode eller sende person ud efter det." De efterlyser stadig de to gerningsmænd.

Anbefalet til dig